Verkkouutiset

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi piti yöllä uudenvuodenpuheen. AFP / LEHTIKUVA / STR

Volodymyr Zelenskyi: Emme enää koskaan pelkää

Ukrainan presidentti toivoi uudenvuodenpuhessaan voittoa ja paluuta normaaliin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi muisteli uudenvuodenpuheessaan Venäjän hyökkäyksen ensimmäistä päivää. Hänen mukaansa ukrainalaisille viime vuosi alkoi vasta 24. helmikuuta 2022.

– Ilman esipuheita ja alkusoittoja. Terävästi. Aikaisin. Kello neljältä aamulla. Oli pimeää, se kuului kovaa. Se oli monille vaikeaa ja joillekin pelottavaa. 311 päivää on kulunut. Se voi silti olla meille pimeää, kovaäänistä ja monimutkaista, mutta emme varmasti enää koskaan pelkää. Ja emme tule koskaan häpeämään. Se oli meidän vuotemme. Ukrainan vuosi. Ukrainalaisten vuosi, Zelenskyi totesi.

Zelenskyi painotti myös sodan yhdistäneen ukrainalaiset, ja että Venäjän hyökkäyksen jälkeen ukrainalaiset tarttuivat sinikeltaiseen eikä valkoiseen antautujan lippuun. Zelenskyi mainitsi erikseen muun muassa venäläisen lennokin tomaattipurkilla tuhonneen naisen, paljailla käsillään venäläistankin pysäyttäneen miehen sekä kiitti kaikkia niitä, jotka ovat taistelleet miehittäjää vastaan.

Lisäksi Zelenskyi totesi Ukrainan myös muuttaneen maailmaa. Ukrainan edustajia on kuultu parlamenteissa ympäri maailmaa, ja myös muiden maiden kansalaiset ovat osoittaneet tukensa Ukrainalle kaikkialla.

– Meitä käskettiin antautumaan. Me valitsimme vastahyökkäyksen, Zelenskyi viittasi venäläisten harhaluuloihin.

Uudelta vuodelta Zelenskyi toivoo voittoa ja paluuta normaaliin. Zelenskyin mukaan tämä toive yhdistää kaikkia ukrainalaisia.

– Olkoon tämä vuosi paluun vuosi. Palatkoon sotilaat perheidensä luo, vangit koteihinsa, pakolaiset Ukrainaan. Tilapäisesti miehitettyjen alueiden paluu. Normaalin elämän paluu. Paluu onnellisiin hetkiin ilman ulkonaliikkumiskieltoja ja iloihin ilman ilmahälytyksiä, Zelenskyi sanoi.

Riippumatta siitä, mitä uusi vuosi tuo, Zelenskyi lupasi ukrainalaisten olevan valmiita niin voittoihin kuin tappioihinkin.

– Uusia voittoja? Me iloitsemme. Pettymyksiä? Me kestämme. Taistelu jatkuu? Me taistelemme.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)