Hanasaaren voimalaitokseen vieviä sähkölinjoja Helsingissä 10. helmikuuta 2023. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

HS: Energiateollisuudesta tyrmäys sähkösopimusten kohtuullistamiselle

Etujärjestön johtajan mukaan hintojen laskeminen tarkoittaisi sähkön myymistä tappiolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sähkön tuottajia ja myyjiä edustavan Energiateollisuus ry:n sähkö­markkinoista vastaava johtaja Pekka Salomaa tyrmää vaatimuksen määräaikaisten sähkösopimusten hintojen laskemisesta.

– Tulokset olisivat yritysten talouden kannalta murhaavan pahoja, hän sanoo Helsingin Sanomille.

Pekka Salomaan mukaan yhtiöt ovat isoilta osin jo sitoutuneet maksamaan myymiensä määräaikaisten sopimusten sähköstä tietyn hinnan futuurisopimusten kautta.

Jos hintaa nyt määräaikaisten sopimusten ottajille laskettaisiin kesken sopimuskauden, se tarkoittaisi Salomaan mukaan monessa tapauksessa yhtiöille sähkön myymistä tappiolla.

– Se hinta on suojattu [futuureja ostamalla] silloin, kun sopimukset on tehty. Varsinkaan niillä sähkön myyjillä, joilla ei ole omaa sähköntuotantoa, ei ole mahdollisuutta tuntuvaan vastaantuloon, Salomaa toteaa.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.) esitti maanantaina, että sähköyhtiöt kohtuullistaisivat korkeiden piikkihintojen hetkellä solmittujen määräaikaisten sähkösopimusten hintoja.

– Suomessa on sopimusvapaus ja tehdyt sopimukset ovat sitovia, mutta yhtiöillä on mahdollisuus ja myös velvollisuus oma-aloitteisesti kantaa yhteiskuntavastuuta ja tulla ihmisiä vastaan, kuten osa yhtiöistä on jo tehnytkin, kokoomusedustaja sanoi tiedotteessaan.

LUE MYÖS:
Kansanedustaja sähköyhtiöille: Määräaikaisia sopimuksia kohtuullistettava

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)