Lennokki lähtee ilmaan laukaisualustalta. / Sypaq

Pahvilennokit pudottavat kranaatteja venäläisjoukkojen päälle

Australiassa valmistetut laitteet hakeutuvat kohteeseensa sotilastason navigointijärjestelmän avulla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Australian kerrotaan lähettävän joka kuukausi ainakin sata pahvista ja kuminauhoista koostuvaa lennokkia Ukrainan puolustustaistelun tueksi.

Times -lehden mukaan lasten leluilta kuulostavat laitteet ovat osoittautuneet yllättävän tehokkaiksi, sillä niitä voidaan käyttää tiedustelu- ja huoltotehtävien ohella pienten pommien pudottamiseen. Ne voidaan kuljettaa erittäin pienessä tilassa ennen kokoamista.

Australian puolustusministeri Richard Marles ja Ukrainan suurlähettiläs Vasil Myroshnytshenko tutustuivat pahvilennokkeihin Melbournessa ja Geelongissa pidetyssä ilmailutapahtumassa.

Suurlähettiläs kehui lennokkien suorituskykyä.

– Ne ovat olleet erittäin tehokkaita vihollisen vahingoittamisessa, Vasil Myroshnytshenko sanoi.

Melbournessa toimivan Sypaq-yhtiön lennokit suunniteltiin alun perin kertakäyttöiksi. Osa on tehnyt tästä huolimatta 60 lentoa taistelukentällä. Lennokit voi lähettää ilmaan käsin tai erillisellä laukaisualustalla.

Noin 800–3000 euroa maksavat lennokit hyödyntävät sotilastason ohjausjärjestelmää. Ne pystyvät toimimaan täysin itsenäisesti ennalta suunnitellun reitin perusteella.

Yhtiön pääsuunnittelija Ross Osborne huomauttaa ukrainalaisten käyttäneen taitavasti monia eri lennokkimalleja.

– He ovat pystyneet ottamaan järjestelmän käyttöön ilman erillistä koulutusta ja käyttämään niitä tehokkaasti vain ohjeiden ja videoiden perusteella, Osborne sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)