Verkkouutiset

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Ensimmäinen LNG-lasti saapui Inkoon satamaan

Satoja miljoonia euroja maksaneen terminaalin käyttöaste on toistaiseksi ollut matala.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Satoja miljoonia euroja maksaneeseen Inkoon LNG-terminaaliin on tänään saapunut ensimmäinen nesteytettyä maakaasua kuljettanut yhdysvaltalaisalus. Asia selviää Marine Traffic– verkkopalvelusta. Aiheesta uutisoi myös Kauppalehti.

Joulukuussa Inkoon satamaan ankkuroitu Exemplar-niminen kelluva kaasuterminaali ja välivarasto pääsi täten tänään ensimmäistä kertaa toteuttamaan käyttötarkoitustaan. Exemplar purhehtii Belgian lipun alla.

Exemplar pystyy syöttämään sen vuokranneen Gasgrid Finlandin verkkoon jopa 140 gigawattituntia kaasua päivässä, kolminkertaistaen täten Suomen kaasuputkiverkon syöttökapasiteetin. Kaasun merkitys on keskeinen sähkön ja kaukolämmön tuotannolle Suomessa, Kauppalehti uutisoi viime syksynä.

Kaupalliseen käyttöön terminaali avautui jo tammikuun puolivälissä, mutta sen kysyntä on ollut toistaiseksi vähäistä. Syyksi vähentyneelle kysynnälle pidetään odotettua leudompaa talvea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)