Verkkouutiset

Venäläisiä sotilaita panssariajoneuvossa. AFP / LEHTIKUVA / ANDREY BORODULIN

Venäjä rankaisee sotilaitaan keskiaikaisin keinoin

Sotahistorioitsijan mukaan Venäjä käyttää rangaistuskeinona sotilaiden heittämistä avonaiseen kuoppaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä käyttää keskiaikaista kidutusmetodia sotilaidensa rangaistuskeinona Ukrainassa, kirjoittaa brittiläinen sotahistorioitsija ja kirjailija Chris Owen kirjoittaa Twitterissä.

Jotkut Venäjän joukko-osastot rankaisevat sotilaitaan heittämällä heidät maahan kaivettuun avonaiseen kuoppaan. Kuoppaa, jonka päälle asetetaan ritilä paon estämiseksi, kutsutaan Zindaniksi. Kuoppaan heitettyjä saatetaan myös pitää nälässä tai pahoinpidellä. Zindan on keskiajalla kehitetty kidutuskeino.

Owen kertoo Twitterissä kahdesta tapauksesta, joista on saatu videomateriaalia. Hänen mukaansa on todennäköistä, että tapaukset tapahtuivat samassa joukko-osastossa.

– Tilanne on tämä: Aseveljien kesken sallimme itsemme juoda hieman olutta, meidät ilmiannettiin ja sotilaspoliisi saapui ja meidät pantiin kuoppaan. Olimme kuopassa mudan keskellä, sateessa ja märkinä, kuoppaan joutunut venäläinen sotilas kertoo Owenin mukaan videolla.

– Aseveljieni naamat murskattiin. Pyydän apua, pyydän sotilassyyttäjänvirastoa laittamaan komentajan vastuuseen näistä kuopista, sotilas jatkaa Owenin mukaan.

Owenin mukaan viitteitä kuoppaan heittämisen käytöstä rangaistuskeinona on tullut esille aiemminkin hyökkääjän joukoissa. Hänen mukaansa kuoppaan heitettyjä on uhkailtu myös syytteillä. Lisäksi heitä on pidetty nälässä ja pahoinpidelty.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)