Verkkouutiset

Annika Saarikko keskustan puoluevaltuuston kokouksessa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Annika Saarikko IS:lle: Minä en ole punavihreä poliitikko

Keskustan puheenjohtajan mukaan hallitus pysyi kasassa olosuhteiden pakosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko käy Ilta-Sanomien haastattelussa läpi hallituskautta.

– Leimakirveet minun suuntaani ovat olleet jossain määrin aika rajuja, enkä ota niitä vastaan. Minä en ole punavihreä poliitikko, Saarikko linjaa IS:lle.

Hän palaa haastattelussa hallituksen vaikeisiin hetkiin. Yksi sellainen oli kevään 2021 puoliväliriihen neuvottelut, joissa keskusta Saarikon mukaan vaati menokehykseen palaamista. Pääministeri Sanna Marin (sd.) vetosi koronan vaikutuksiin ja tarjosi kompromissia, jossa kehystasoa olisi nostettu vuonna 2022 vaalikauden alussa sovitusta tasosta noin 900 miljoonalla eurolla ja vuonna 2023 kehystasoa 850 miljoonalla eurolla.

Keskusta vaati, että kehystasolle oli päästävä vuonna 2023.

– Kävimme turhauttavia keskusteluja siitä, että mistään ei voi ottaa mitään pois, vaan raha ratkaisee kaiken. Ne hetket, joissa liimaa ei ollut missään muualla kuin olosuhteissa, olivat ehdottomasti raskaimpia hetkiä tässä hallituskaudessa, Saarikko kertoo.

– En jää kaipaamaan yöllisiä vääntöjä. Silloin ei keskitytty lainkaan oleelliseen, eikä haluttu nähdä faktoja.

Tuolloin keskusta sai Saarikon mukaan tarpeekseen Marinin hallituksesta. Lopulta sopu hallituksessa syntyi olosuhteiden pakosta.

– Keväällä 2021 hallituksesta lähtö oli vakavan pohdinnan alla, mutta olosuhteet ja isänmaan etu ajoivat edelle. Tosin sitä on enää turha jossitella, hän kertoo.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)