Cascaden taistelija propagandakuvassa. @obtf_kaskad/Telegram

Venäjän eliitin sotakerhoksi pilkattu yksikkö meinasi joutua oikeaan taisteluun – pakeni heti

Cascade-joukossa "taistelee" poliitikkoja ja heidän asepalvelusikäisiä poikiaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän eliitin jäsenistä kootun OBTF Cascade -yksikön kerrotaan olleen vähällä joutua taistelukosketukseen ukrainalaisjoukkojen kanssa ja paenneen paikalta Donetskin alueen Neskutshnessa Velyka Novosilkan lähellä.

Suositun venäläisen Rybar-sotakanavan tilannekatsauksessa Telegramissa kerrotaan, että Ukrainan joukot valtasivat takaisin Neskutshnen ja Blahodatnen kylät lähes taistelutta. Alueella propagandakanavan mukaan olleet OBTF Cascaden joukot taas ”vetäytyivät parempiin asemiin, koska ne olivat vaarassa joutua saarroksiin”.

Cascade-yksikössä palvelee Venäjän eliitin jäseniä ja heidän poikiaan. Joukko perustettiin Venäjän diktaattori Vladimir Putinin julistettua ”osittaisen liikekannallepanon” viime vuonna. Tarkoituksena on antaa kuva siitä, että myös valtaapitävät ottavat osaa sotaan.

Amerikkalaisen New Lines Instituten vieraileva tutkija, sotilasasiantuntija Jeff Hawn kertoi toukokuussa France 24:lle, että huippuvarustellusta yksiköstä sosiaalisessa mediassa maalattu sankarillinen kuva on tuulesta temmattu. Artikkelissa luonnehditaan, että yksikkö antaa eliitille mahdollisuuden ”leikkiä sotaa”. Cascadea on piikitelty myös venäläisillä some-kanavilla.

– Kaiken saatavilla olevan tiedon valossa yksikkö ei ole koskaan ollut 50 mailia [80 kilometriä] lähempänä taistelua, Hawn sanoi.

Hänen mukaansa Cascade on osa laajempaa hanketta, jolla yritetään näyttää, että Venäjän parlamentin jäsenet ja heidän perheenjäsenensä suorittavat ”isänmaallista velvollisuuttaan”. Ukrainan sodan veteraanin status on myös nyky-Venäjällä varma tapa edistää poliittista uraa.

Yksikössä on julkisuudessa olevien tietojen mukaan palvellut monia Venäjän duuman jäseniä ja muita korkean profiilin päättäjiä ja heidän poikiaan.

Vaaroille yksikön jäsenet eivät juuri ole altistuneet.

– He palvelevat alle kuukauden, ottavat kuvia, jakavat ne sosiaalisessa mediassa ja lähtevät sitten kotiin. Kansanedustajat ja heidän poikansa eivät oikeasti tee mitään. Samaan aikaan Venäjän sotilaita kuolee sadoittain Bahmutin mudassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)