Sergei Surovikin. (mil.ru)

Epätietoisuus Sergei Surovikinin syytteistä – ”nyt siivotaan taloa”

Lähteiden mukaan pidätyksiä Venäjällä on luvassa lisää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aiemmin Moscow Times kertoi lähteeseensä viitaten, että Venäjän avaruus- ja ilmavoimien komentaja Sergei Surovikin on pidätetty epäiltynä osallisuudesta Jevgeni Prigozhinin Wagner-joukkojen juhannuslauantain kapinaan, kuten Verkkouutiset kertoi tässä.

Nyt kolme lähdettä vahvistaa Financial Timesille (FT), että Sergei Surovikin on todella pidätetty.

– [Vladimir] Putin tiesi käsityksemme mukaan [Prigozhinin kapinasuunnitelmista] etukäteen ja oli näin ollen jossain määrin varautunut. Hän pystyi näkemään, mitä kukin on tehnyt tuona päivänä. Ja nyt hän siivoaa taloa, sanoo läntinen hallituslähde FT:lle.

Vielä ei ole tiedossa, onko Surovikinia kohtaan nostettu syytteitä vai onko hänet vain otettu kiinni kuulusteluita varten.

Lähteen mukaan ”meidän käsityksemme mukaan lisää pidätyksiä on vielä tulossa”.

Surovikinistä ei kuulunut sen jälkeen, kun hän julkaisi hermostuneen oloisena videon myöhään perjantaina ja vetosi Wagner-joukkoja olemaan kapinoimatta.

Pitkän linjan venäläistoimittaja Aleksei Venediktov kertoi keskiviikkona, ettei Surovikin ole ollut yhteydessä läheisiinsä kolmeen päivään eikä myöskään tämän henkivartijoita tavoiteta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)