Venäjän pääkonsulaatti Turussa. LEHTIKUVA / ANNI SAVOLAINEN

Suomi peruu Venäjän Turun-pääkonsulaatin toimiluvan

Ulkoministeriö on ilmoittanut asiasta Venäjän suurlähettiläälle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi peruu Venäjän Turun-pääkonsulaatin toimiluvan vastatoimena Venäjän aiempaan ilmoitukseen sulkea Suomen Pietarin-pääkonsulaatti.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta (TP-UTVA) käsittelivät asiaa keskiviikkona.

Toimilupa perutaan 1.10.2023 alkaen. Ulkoministeriö on ilmoittanut Turun-pääkonsulaatin sulkemisesta Venäjän suurlähettiläälle.

Kokouksessa keskusteltiin myös Venäjän Maarianhaminan-konsulaatista, ja otettiin tiedoksi ulkoministeriössä valmisteilla olevan laajemman Ahvenanmaan erityisasemaa koskevan oikeudellisen selvityksen valmistelutilanne. Selvityksessä käsitellään muiden seikkojen lisäksi myös Venäjän Maarianhaminan-konsulaatin asemaa.

Lisäksi TP-UTVA käsitteli ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon valmistelun käynnistämistä hallitusohjelman mukaisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)