Verkkouutiset

Voimalinjoja Espoossa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Talsa: Onko tämä sähkön hinta ensi talvena?

Energiateollisuuden Energiamarkkinat-yksikön johtaja ei ennakoi dramaattisia muutoksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taloussanomat kertoo, että sähkön hinta ensi talvena saattaa olla jo selvillä. Lehden haastattelema Energiateollisuuden Energiamarkkinat-yksikön johtaja Pekka Salomaa arvioi, ettei luvassa ole aiemmin koettuihin nähden enää dramaattisia muutoksia.

– Isommat pudotukset ovat olleet sitten jo aiemmin, kun vielä kesäkuussakin tultiin aika rapsakasti alas, hän toteaa.

Sähkön futuurihinnat eivät ole muuttuneet merkittävästi heinäkuun aikana. Futuurihinta tammi-maaliskuulle kävi 6,6 sentissä kilowattitunnilta, kuun lopuussa se nousi 7,5 senttiin kilowattitunnilta. Tällä hetkellä lukema on 6,5 senttiä.

– Siinä ei tietenkään mukana esimerkiksi siirtohintoja eikä veroja eikä myyjän palkkioita, ja se on laskettu täysin tasaisen käytön perusteella, eli joka tunti käytetään sähköä yhtä paljon, Salomaa toteaa.

– Sähkön hintaodotukset on leppoisia sen takia, että Euroopan maakaasuvarastot ovat suhteellisen hyvässä tilassa. Pohjolassa myös vesivarannot ovat taas vahvistuneet. Lisäksi eurooppalaisessa vertailussa tilanne Suomessa näyttää erittäin hyvältä, hän avaa.

Salomaa huomauttaa kuitenkin, että esimerkiksi yllättävät vikatilanteet ydinvoimaloissa tai epätavallisen kylmä talvi voivat muuttaa tilanteen talven aikana nopeastikin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)