Rakennusliiton toimitilat Helsingissä. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Rakennusliitto suomii: Ei ole mitään järkeä jatkaa rakentajien tuomista Suomeen EU:n ulkopuolelta

Rakennusliiton puheenjohtajan mukaan viranomaiset lietsovat rakentajien työttömyyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rakennusalan suhdanne synkkenee syksyn edetessä, ja alan työttömyys on voimakkaassa kasvussa. Lomautusten ja ehdollisten irtisanomisten määrä tulee entisestään kasvamaan, kun meneillään olevat rakennuskohteet talven lähestyessä valmistuvat, toteaa Rakennusliitto

– Tässä tilanteessa, kun kotimaiset rakentajat ovat isoin joukoin joutumassa työttömiksi, viranomaisilla on edelleen ovet ja ikkunat auki EU:n ulkopuolisten maiden rakentajien maahantuonnille. Nukkuvatko saatavuusharkinnasta vastaavat viranomaiset, vai eikö rakentajien työttömyys kiinnosta, kysyy Rakennusliiton puheenjohtaja Kimmo Palonen.

Hänen mukaansa pahenevasta työttömyydestä huolimatta Migri myöntää oleskelulupia EU- tai ETA-alueen ulkopuolelta tuleville rakentajille jopa 300 kappaleen kuukausivauhdilla, kun kiistatta työvoimapulasta kärsivillä sosiaali- ja terveydenhoitoalalla sekä palvelualoilla määrä jää puoleen tästä.

Käytännössä kaikki rakennusalan ammattinimikkeet on vapautettu saatavuusharkinnasta Pirkanmaan, Hämeen, Pohjois-Karjalan, Satakunnan, Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun TE-toimistojen alueilla.

– Ei ole mitään järkeä jatkaa rakentajien tuomista Suomeen EU:n ulkopuolelta tilanteessa, jossa odotetaan ankaraa työttömyyspiikkiä kotimaamme rakentajille. Nyt on korkea aika ottaa järki käteen ja palauttaa rakentamisen ammattinimikkeet saatavuusharkinnan piiriin, Palonen vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)