Alexander Stubb. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Alexander Stubb: Tätä kaikkea Suomi tuo Natolle

Presidenttiehdokkaan mukaan jäsenyydestä hyötyvät kaikki.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb on kirjoittanut someen viiden viestin ketjun aiheesta ”mitä Suomi antaa Natolle”. Hänen mukaansa moni on kysynyt aiheesta.

Stubb toteaa yhteen vetäväksi ja yksinkertaistavaksi sanomassaan englanninkielisessä ketjussa, että uusimman Nato-jäsenen tulosta hyötyvät kaikki osapuolet.

– Lähtöpointti on selvä – Suomen (ja pian Ruotsin)  jäsenyys on kaikin puolin win-win -asetelma, Alexander Stubb aloittaa.

Hän jakaa asian kykyihin, maantieteeseen, teknologiaan, luotettavuuteen ja vielä yhteensopivuuteen.

Suomella on 62 F-18-hävittäjää ja pian 64 F-35-hävittäjää, 240 taistelupanssarivaunua ja tuhat panssaroitua ajoneuvoa sekä ohjuksia, tykistöä, rynnäkkökivääreitä ja niin edelleen.

Suomella on Stubbin mukaan 900 000 reserviläistä, joista 280 000 sodan ajan vahvuudessa. Vahvan tahdon puolustaa maata ilmoittaa yli 80 prosenttia suomalaisista.

– Toiseksi, maantiede. Meillä on varpaat Itämeressä ja pää arktisella alueella. Raja – 1340 kilometriä Venäjän kanssa – ei riskiä – mahdollinen ikkuna. Pohjoismainen valtio, liberaali demokratia, EU:n ja euron jäsenvaltio, Stubb luettelee.

Teknologian alalla Stubb mainitsee noin kaksi kolmasosaa Kiinan ulkopuolisesta maailman 5G:stä, Nokian ja Ericssonin. Hän toteaa myös huipputeknologisen 6G-kehityksen ja huippuluokan kyber- ja hybridkyvyt.

– Neljäntenä luotettavuus. Me emme provosoi, me olemme ennustettavia. Me lisäämme turvallisuutta ja vakautta. Me ymmärrämme kollektiivisen vastuumme Natossa, Alexander Stubb toteaa.

”Bonuksena” hän mainitsee sataprosenttisen Nato-yhteensopivuuden, historian nopeimman liittymisen ja vakaat kahden prosentin puolustusmenot bruttokansantuotteesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
Hamas

Kuka sai aikaan tulitauon Gazaan?

Donald Trumpin ja Joe Bidenin tiimit tekivät poikkeuksellista yhteistyötä diplomaattisen sovun aikaansaamiseksi.

Hamas

Kuka sai aikaan tulitauon Gazaan?

Donald Trumpin ja Joe Bidenin tiimit tekivät poikkeuksellista yhteistyötä diplomaattisen sovun aikaansaamiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)