Verkkouutiset

Presidentinvaalin kampanja-avajaisissa vasemmalla Jukka Jalonen ja Alexander Stubb, oikealla Petteri Orpo ja Susanna Rahkamo. Kokoomus

Petteri Orpo: Mitä presidentiltä vaaditaan?

Puoluejohtajan mukaan Alexander Stubbin valinnan myötä jokainen suomalainen voi tuntea olonsa turvalliseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja pääministeri Petteri Orpo piti puolueensa presidenttiehdokkaan Alexander Stubbin kampanja-avajaisissa tiistaina innostavan avauspuheen.

– Kun ryhdyin miettimään – kuka olisi kansanliikkeelle hyvä ehdokas Suomen seuraavaksi tasavallan presidentiksi? Aika pian mietin sitä, mitä presidentiltä vaaditaan? Mikä on se tehtävä, mitä hänet valitaan hoitamaan?, Petteri Orpo kysyi.

– Kyllä se on Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtaminen. Ja mitä siihen tarvitaan? Aloin käydä sitä läpi.

– Pitää ymmärtää, mitä maailmassa tapahtuu. mitkä ovat ne kehityssuunnat joita yhä vaikeammassa globaalissa maailmassa on. Miten meidän yhteinen Eurooppa siihen asemoituu ja mikä sen rooli siinä on, ja mitä se tarkoittaa meille, Suomelle, Orpo määritteli.

– Ja osaamista, näkemystä, kokemusta siitä, miten johtaa Suomen ulko- ja turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa tavalla, jolla Suomi menestyy ja pärjää tuossa yhä vaikeammassa maailmantilanteessa. Että luotsaa ja ohjaa meitä siinä viisaasti eteenpäin. Niin että jokainen suomalainen voi tuntea olonsa turvalliseksi.

– Kun tätä mietin, sitä varsinaista tehtävää, niin ei minulla ollut kuin yksi selkeä suosikki siihen. Se oli aivan päivänselvä asia: Alexander Stubb, Petteri Orpo linjasi.

– Vaikka me kaikki tiedämme Alexin cv:n ja osaamisen, niin perustelen vielä, miksi juuri näin.

– Jos miettii Alexin kokemusta. Nuoresta pitäen kokenut, asunut, opiskellut, työskennellyt maailmalla. Opiskellut itsensä tohtoriksi, Euroopasta, kansainvälisestä politiikasta. Ollut Euroopan parlamentin jäsen. Kolme upeata vuotta ulkoministerinä, kolme vuotta ulkomaankauppaministerinä – siis aivan ytimessä ulko- ja turvallisuuspolitiikan tekemisessä. Pääministerinä, valtiovarainministerinä. ja sen jälkeen ihan oikeana tutkijana… Firenzessä johtamassa isoa laitosta.

– Nato-prosessin aikana puhuttiin sadoista (Stubbin antamista) asiantuntija-arvioista. Ukrainan sodasta, Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksistä, tilanteesta… Eli se kokemus on aivan ylivertainen.

– Ja sitten vielä se oleellinen asia. Me tunnemme Alexin ihmisenä. AINA iskussa. Käsittämättömässä iskussa. Aina. Aktiivinen, kiinnostunut, innostunut, ei anna yhtään periksi. Aamulla ekat viestit tulevat kuudelta, no, illalla se menee aikaisin nukkumaan… Mutta koko ajan työssä kiinni.

– Ja siitä se lähtee. Sitoutumisesta. Minusta on hieno ajatus, että tuolla sitoutumisella, osaamisella ja innolla hoitaa asioita meillä tulee olemaan Alex-niminen seuraava Suomen tasavallan presidentti, Petteri Orpo ennusti.

LUE MYÖS:
”Kannan huolta” – Alexander Stubb lisäisi ammattisotilaiden määrää

Alexander Stubbin vaalikampanjan avajaistilaisuus pidettiin Helsingissä Bio Rexissä. Kokoomus
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)