Kiinan presidentti Xi Jinping saapui talousfoorumiin Kaliforniassa 14. marraskuuta. / LEHTIKUVA / AFP / ANDREW CABALLERO-REYNOLDS

Kiina pyörittää valtavaa disinformaation operaatiota

Uhrit ovat joutuneet vyörytyksen kohteeksi sosiaalisessa mediassa. Tavoitteena on aiheuttaa pelkoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinan valtion väitetään rakentaneen maailman laajimman verkko-operaation perättömien tietojen levittämiseksi.

Disinformaatiolla häiritään Yhdysvaltain kansalaisia, poliitikkoja ja yrityksiä. Kohteita on uhattu ajoittain väkivallalla.

Havainto perustuu CNN:n näkemiin oikeusasiakirjoihin ja sosiaalisen median yhtiöiden omiin ilmoituksiin.

Hyökkäykset ovat usein erittäin negatiivisia ja henkilökohtaisia. Asiakirjojen perusteella hyvin organisoitu toiminta on osa Kiinan valtiollista ”uhkailuhanketta” amerikkalaisia vastaan. Yhdysvaltain ulkoministeriö uskoo Kiinan käyttäneen miljardeja dollareita hankkeeseen, jonka tavoitteena on muokata globaalia informaatioympäristöä ja vaientaa Kiinan arvostelijoita.

Kiinan presidentti Xi Jinping ja Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tapaavat keskiviikkona Kaliforniassa pidettävän talousfoorumin yhteydessä.

Kiinan operaation uhriksi joutuneita vastaan on kohdistettu tuhansia sosiaalisen median julkaisuja. Uhreja on kutsuttu ”pettureiksi” ja ”koiriksi”, minkä lisäksi heistä on käytetty rasistisia ja homofobisia ilmaisuja. Tavoitteena on aiheuttaa pelkoa ja vainoharhaisuutta.

Vastatoimet ovat jääneet toistaiseksi vähäisiksi. Sosiaalisen median yhtiöt ovat sulkeneet tuhansia hyökkäyksissä käytettyjä tilejä, mutta niitä tehdään jatkuvasti lisää.

Sadoista tuhansista tileistä koostuva verkosto tunnetaan nimellä Spamouflage tai Dragonbridge. Sitä on käytetty ohjaamaan verkkokeskusteluita tilanteissa, joiden on koettu uhkaavan Kiinan kommunistipuoluetta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)