JHL:n toimitilat Helsingissä. LEHTIKUVA/OLIVIA RANTA

Ammattiliitto JHL ei aio olla mukana keskusjärjestönsä koordinaatiossa

JHL ilmoittaa neuvottelevansa itsenäisesti työnantajan kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ammattiliitto JHL osallistuu työnantajan kanssa ensi viikolla alkaviin neuvotteluihin, mutta se ei aio olla mukana keskusjärjestö SAK:n koordinaatiossa.

Liiton puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine (sd.) suhtautuu myönteisesti työnantajien neuvottelukutsuun. Hän korostaa, että JHL neuvottelee itsenäisesti eikä aseta ennakkoehtoja.

– JHL on menossa mukaan neuvottelupöytään, mutta se ei ole mukana keskusjärjestö SAK:n koordinaatiossa. Me neuvottelemme itsenäisesti, koska uusi työmarkkina- ja palkkamalli on olennainen osa sopimuksia.

– Me näemme, että tämä on ammattiliittojen, ei keskusjärjestöjen, asia.

Työntekijäjärjestöjä on pyydetty nimeämään jäsenjärjestöistään edustajat ensi viikon perjantaina alkaviin neuvotteluihin. Ne käydään toimialaliittojen, ei keskusjärjestöjen, välillä.

Neuvottelukutsun lähettämisen taustalla on työministeri Arto Satosen (kok.) työmarkkinajärjestöille viime viikolla esittämä toivomus käynnistää keskustelut uudesta työmarkkinamallista.

LUE MYÖS:
Työmarkkinamallia koskevat neuvottelut käynnistyvät

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)