Rajavartija kuljettaa tulijan polkupyörää Vartiuksessa. LEHTIKUVA / MISKA PUUMALA

Venäjän viranomaisten väitetään pidättäneen 150 tulijaa Karjalassa

Aluejohtaja toistaa propagandaväitteitä Suomen syyllisyydestä rajan tilanteeseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän viranomaisten väitetään pidättäneen yhteensä 150 Suomen rajalle pyrkijää Karjalassa. Asiasta on kertonut venäläinen RBC.

Karjalan aluejohtaja Artur Parfentshikov kertoi eilen Telegramissa, että matkustusasiakirjarikkomuksiin syyllistyneitä siirtolaisia on pidätetty Vartiuksen raja-aseman lähellä. Myös venäläinen Fontanka väitti aiemmin artikkelissaan, että Suomeen pyrkiviä on otettu kiinni.

Parfentshikovin mukaan paikalle aiemmin pystytetty turvapaikanhakijoiden lämmittelypiste on purettu, koska raja-alueelle ei ole kerääntynyt enempää tulijoita.

Aluejohtaja väitti Venäjän viranomaisten toimivan asianmukaisesti. Hän myös toisti päivityksessään venäläisiä propagandaväitteitä, joiden mukaan ”läntinen naapuri” eli Suomi on vastuussa itärajan siirtolaistilanteesta ”rikkomalla omia maahanmuuttopolitiikan sääntöjään”.

Suomalaistietojen perusteella itärajalla on käynnissä venäläinen vaikuttamisoperaatio, johon liittyy myös runsaasti infosotaa. Venäjän mediassa ja virallisissa lausunnoissa on viime aikoina pyritty väittämään, ettei Venäjän viranomaisilla ole roolia siirtolaisvirran järjestämisessä. Lisäksi Suomea on ryöpytetty raja-asemien sulkemisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)