Sergei Lavrov. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Sergei Lavrov: Meillä ei ole ollut mitään valloitussuunnitelmia

Venäjän ulkoministeri toistaa propagandaväitteitä Ukrainan sodasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoministeri Sergei Lavrov kiistää jyrkästi väitteet Venäjän halusta valloittaa lisää alueita Euroopasta.

Lavrov kommentoi asiaa kansainväliseen politiikkaan keskittyvässä Primakov Readings -foorumissa Moskovassa. Hän vastasi Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austinin lausuntoon.

Austin varoitti viime viikolla Puolan vierailullaan, ettei Venäjän diktaattori Vladimir Putin pysähdy, jos Venäjä onnistuu päihittämään Ukrainan. Samaa ovat varoitelleet monet Venäjä-asiantuntijat ja sotatutkijat.

– Seuraavaksi hän tunkeutuu Baltiaan ja sitten te olette aseveljienne kanssa etulinjassa sotimassa Putinia vastaan, joka meidän olisi pitänyt pysäyttää tai jonka Ukraina olisi voinut pysäyttää jo hyvissä ajoin, Austin sanoi puheessaan amerikkalaisjoukoille, Voice of American mukaan.

Sergei Lavrovin mukaan Yhdysvalloissa tiedetään, ettei Venäjällä oikeasti ole mitään ”aggressiivisia suunnitelmia”.

– Venäjällä ei ole valloittussuunitelmia, Venäjällä ei ole ollut sellaisia eikä Venäjällä voi olla sellaisia, Lavrov paalutti venäläisen RBC:n mukaan.

Ulkoministerin lausunnot ovat suoraan Moskovan sotapropagandasta. Niiden yhteydessä on myös hyvä muistaa Venäjän Georgiaa vastaan vuonna 2008 käymä sota, jonka seurauksena Etelä-Ossetian ja Abhasian alueet jäivät Venäjän hallintaan, Ukrainassa jo vuodesta 2014 käyty Venäjän aloittama valloitussota ja Krimin miehitys sekä helmikuun 2022 suurhyökkäys, jonka tavoitteena oli Kiovan hallinnon kaataminen. Valloituksen epäonnistumisesta huolimatta Venäjä on liittänyt miehittämiään itäisen Ukrainan alueita yksipuolisesti alueeseensa sodan aikana.

Hänen mukaansa Venäjän oikeudettomalla hyökkäyksellä Ukrainaan, eli Kremlin kielellä ”sotilaallisella erikoisoperaatiolla”, on valloittussodan sijasta todellisuudessa tarkoitus taistella heitä vastaan, jotka pyrkivät ”hävittämään kaiken venäläisen alueilta, joita venäläiset ovat kehittäneet ja asuttaneet vuosisatoja”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)