Etelä-Korean Yeonpyeong. AFP / LEHTIKUVA / ED JONES

Pohjois-Korea aloitti tykistötulen, Etelä-Korea evakuoi saaria

Eteläkorealaiset luonnehtivat ammuntoja provokaatioksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jännitteet Korean niemimaalla ovat kiristyneet Pohjois-Korean järjestettyä ammuntoja Etelä-Korealle kuuluvien saarten lähellä.

Korea Heraldin mukaan pohjoiskorealaiset ampuivat noin 200 tykistönammusta mereen maiden merirajalla olevien Yeonpyeongin ja Bakryeongin saarten lähellä. Etelä-Korean asevoimien mukaan tulituksesta ei seurannut vahinkoja. Saarten asukkaille on kuitenkin annettu eteläkorealaismedioiden mukaan evakuointimääräyksiä.

Etelä-Korean asevoimat kertoo tulituksen jatkuneen kahden tunnin ajan. Asevoimien tiedotteen mukaan ammunnat ovat ”rauhaa Korean niemimaalla uhkaava provokaatio”. Etelä-Korean sanoo ”kriisin eskaloimisen” olevan yksin Pohjois-Korean syytä ja vaatii Pjongjangia lopettamaan toimet välittömästi.

– Seuraamme tilannetta ja sen kehittymistä läheisessä yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa ja ryhdymme toimiin, jotka vastaavat Pohjois-Korean provokaatioihin, lausunnossa sanotaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Yeongpyeong sijaitsee aivan Pohjois- ja Etelä-Korean rajalla. Google

Tapaus muistuttaa vuoden 2010 Yeonpyeongin tykistötaistelusta. Pohjois-Korea reagoi tuolloin Etelä-Korean alueella järjestämään sotaharjoitukseen tulittamalla saarta raketeilla ja tykistöllä. Etelä-Korea vastasi tulitukseen iskuilla Pohjois-Korean tykistön asemia vastaan.

Selkkauksessa kuoli joitakin siviileitä ja sotilaita molemmilta puolilta sekä haavoittui useita kymmeniä ihmisiä. Koreat lähettivät hävittäjiä ilmaan lyhyen taistelun aikana, mutta koneet eivät kohdanneet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)