Puolalaiset maanviljelijät osoittivat mieltään Poznanissa 9. helmikuuta. AFP / LEHTIKUVA / SERGEI GAPON

Puolan ja Ukrainan rajalla jopa 3000 rekan ruuhka

Puolalaiset maanviljelijät protestoivat haittaamalla rajaliikennettä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolalaisten maanviljelijöiden protestit ovat aiheuttaneet Puolan ja Ukrainan rajalle tuhansien rekkojen ruuhkan. Ainakin kuusi rajanylityspistettä on ruuhkautunut pahasti, kertovat Ukrainan Ekonomitšna Pravda ja Ukrinform.

Sunnuntaina Yagodynin rajanylityspisteeltä ei päässyt ollenkaan rekkoja Ukrainan suuntaan, kertoi Ukrainan rajavalvonnan tiedottaja Andriy Demchenko. Hänen mukaansa Yagodinin ja Krakivetsin rajanylityspisteet ovat pahimmin ruuhkautuneet, mutta bussi- ja henkilöautoliikenne pääsee kulkemaan normaalisti. Ukrainalaisen Suspilnen mukaan myös yrityksiä estää henkilöliikennettä on ilmennyt, ja Puolan ja Ukrainan hallitusten edustajat ovat olleet tilanteesta yhteydessä toisiinsa.

Ukrainan aluekehitysministeri Oleksandr Kubrakov sanoi Suspilnelle, että tilanne uhkaa Ukrainan turvallisuutta. Rekkaruuhkaan uhkaavat juuttua myös Ukrainan kipeästi tarvitsema humanitaarinen apu.

Puolalaisten maanviljelijöiden protestit liittyvät osin EU:n päätökseen sallia ukrainalaisten maataloustuotteiden tuonti EU-alueelle verovapaasti. Puolalaisten mukaan tämä vääristää kilpailua. Euronews kertoi aiemmin helmikuussa, että maanviljelijöiden protestit jatkuvat maaliskuun kymmenenteen päivään saakka.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)