Verkkouutiset

Kuvassa Suomen käyttämä BUK M1 -ilmatorjuntaohjusjärjestelmä. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Ukraina tarvitsee ainakin 25 Patriot-ilmatorjuntajärjestelmää

Erityisen kipeästi toimivaa ilmatorjuntaa tarvitaan etulinjan läheisyydessä sijaitseville alueille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi kansallisen televisiokanavan haastattelussa eilen lauantaina, että Ukrainaa tulisi tukea moderneilla ilmatorjuntajärjestelmillä. Asiasta uutisoi Kyiv Independent.

Venäjä on kohdistanut kevään aikana hyökkäyksiään erityisesti maan energia- ja siviili-infrastruktuuriin. Ukrainan sisäministeriön mukaan Venäjä on tehnyt Ukrainan alueelle jopa 30 000 ilmaiskua tänä vuonna.

Hyökkäyssodan kiihtyessä ilmatorjuntajärjestelmien kriittisyys konkretisoituu erityisesti etulinjan läheisyydessä sijaitsevilla alueilla.

– En aio kertoa teille, kuinka monta Patriot-ilmatorjuntajärjestelmää meillä on. Mutta sen voin sanoa, että koko Ukrainan puolustamiseksi tarvitsemme mielellään 25 järjestelmää, joissa kussakin on 6-8 patteria, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi korosti myös kaikkien maan liittolaisten olevan tietoisia ilmatorjuntajärjestelmien tarpeesta. Presidentin mukaan osa liittolaisista tietää myös, mihin järjestelmät tulisi sijoittaa.

Presidentin mukaan etulinjan läheisyydessä olevia alueita tulisi turvata ’’yhdistetyllä puolustuksella’’, jotta Venäjän käyttämiltä ohjatuilta ilmapommeilta suojautuminen olisi mahdollista. Kyseiseen puolustukseen kuuluu muun muassa ilmatorjuntajärjestelmiä ja hävittäjiä, sekä maan omia, kehitteillä olevia ilmatorjunta-aseita.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)