Verkkouutiset

David Cameron: Tilanne Ukrainassa äärimmäisen vaarallinen

Britannian ulkoministeri korostaa, että tukijoiden tulee osoittaa voimansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian ulkoministeri, lordi David Cameron sanoi Sky Newsin haastattelussa, että Ukrainassa on tällä hetkellä ”äärimmäisen vaarallinen” hetki.

– Tämä ainoastaan korostaa sitä, että kyse on perusteettomasta, laittomasta [Vladimir] Putinin hyökkäyksestä itsenäistä, suvereenia valtiota vastaan, painotti Cameron.

Ulkoministeri korosti, että hyökkäyksessä Harkovan alueelle on kyse jälleen toistuvastaVenäjän maahantunkeutumisesta, ja ”meidän tulee tehdä kaikkemme auttaaksemme ukrainalaisia”.

– Tämän takia on niin oleellista, että annamme 3 miljardin punnan [3,47 miljardin euron] punnan vuosirahoituksen, ja olemme kertoneet sen jatkuvan vuosittain. Me rohkaisemme muita samaan.

Cameron harmitteli Yhdysvaltojen tukipaketin hyväksymisen kestäneen niin pitkään, mutta sanoo sillä olevan nyt merkitystä, kun se on hyväksytty.

– Olisi ollut parempi, jos se olisi hyväksytty aiemmin, koska ei ole epäilystäkään, että Ukraina on ollut kärsimässä maasodassa.

Ulkoministeri korosti, että kaikkien tulisi tehdä enemmän, ”kuten Iso-Britannia tekee”.

– Mutta amerikkalaisten rahalla on merkitystä, joten meidän tulee päästässä tässä eteenpäin ja antaa ukrainalaisille heidän tarvitsemansa tuki.

– Heillä ei ole ongelmia – olin siellä tässä eräs päivä – heidän moraalinsa on edelleen vahva ja he tuottavat tyrmistyttäviä tappioita venäläisille.

Cameron harmitteli, että ”kun vain venäläiset näkisivät, kuinka paljon kansaansa he menettävät”.

– Jos muut maat tekisivät sen kaiken, mitä Iso-Britannia on tehnyt pitkän kantaman aseiden, koulutuksen ja tuen suhteen. Meidän tulee vain osoittaa voimamme.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)