SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Ei tiedä itkeäkö vai nauraa” – SDP:n kasvupaketille tyrmäys

Kokoomusedustajat arvostelevat SDP:n esityksiä uskottavuuden puutteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lukuisat poliitikot ja asiantuntijat ovat tyrmänneet SDP:n perjantaina julkistetun kasvupaketin epärealistisena. Kansanedustaja Joona Räsäsen (sd.) johdolla laaditun paketin positiivinen yhteisvaikutus julkiseen talouteen on SDP:n laskelmien mukaan pitkällä aikavälillä yli kuusi miljardia euroa. Puolueen mukaan paketissa ehdotetut toimet kasvattaisivat työllisyyttä noin 120 000 työllisellä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen kuvaili perjantaina paketin esitysten olevan ”täynnä ilmaa”. SDP:n ehdotukset eivät perustu luotettaviin laskelmiin, Marttinen arvosteli.

Pakettia julkisuudessa kommentoineet kokoomusedustajat ovat Marttisen kanssa samoilla linjoilla.

– Tämä #SDP talouspolitiikka alkaa olla sellaisissa käsissä ja sillä tavalla hoidettua, että ei tiedä itkeä vaiko nauraa. Odotin @JoonaRasanen enemmän ja uskottavampaa talouspolitiikan vetovastuuta. Nyt esitykset tehty ilman mitään perustaa ja totuuspohjaa. Pystytte parempaan, kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

– Ihan jo demokratian nimissä @Demarit pitäisi pystyä parempaan. Niin Suomen kuin Euroopan tasolla, kirjoittaa taas kansanedustaja Ville Kaunisto (kok.).

Kaunisto lainaa X:ssä Helsingin Sanomien analyysiä, jossa SDP:n kasvupakettia luonnehditaan ”paluuksi vanhanmalliseen oppositiopolitiikkaan, jossa miljardeja loihditaan lähes tyhjästä”.

Kriittiseen sävyyn SDP:n esityksiä kommentoi myös Elinkeinoelämän keskusliiton Talous ja tutkimus-vastuualuetta johtava Sami Pakarinen. Paketti toi ekonomistin mieleen Antti Rinteen (sd.) ja Sanna Marinin (sd.) hallitusten talouspolitiikan.

– ”SDP loihtii miljardeja lähes tyhjästä”, kirjoittaa HS tänään. Tämä on hyvä muistutus siitä, miksi Rinne/Marinin aika oli tuskallista seurattavaa vastuullisen taloudenpidon kannattajille.

– Suomi on mennyt valtavasti myönteisempään suuntaan viimeisen vuoden aikana uskottavamman talouspolitiikan ansiosta. Toivottavasti tämä uskottava linja jatkuu, Pakarinen kirjoittaa X:ssä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)