Ohjusvene Hanko. LEHTIKUVA/EELIS BERGLUND

Merivoimat osallistuu suureen BALTOPS24-harjoitukseen

Harjoituksessa on mukana joukkoja 17 eri maasta noin 6600 sotilaalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Merivoimat osallistuu keskiviikkona alkaneeseen ja 20. kesäkuuta päättyvään Itämerellä järjestettävään BALTOPS24-harjoitukseen aluksilla, rannikkojoukoilla ja esikuntaupseereilla eri johtoportaissa.

Harjoituksessa on mukana joukkoja 17 eri maasta yhteisvahvuudella noin 6600 sotilasta. Näistä suomalaisia on enimmillään 330 sotilasta.

Harjoitukseen osallistuvat miinalaiva Uusimaa, ohjusvene Hanko sekä Uudenmaan prikaatin rannikkojääkärikomppania.

Harjoituksen yleisenä tavoitteena on todentaa ja kehittää Nato- jäsenmaiden yhteistoimintakykyä ja osoittaa liittokunnan sitoutumista Itämeren alueen turvallisuuteen ja vakauteen. Harjoitus mahdollistaa merisodankäynnin kaikkien osa-alueiden harjoittelun yhdessä liittolaisten kanssa.

Harjoituksen johtaa Yhdysvaltain 6. Laivaston komentaja, ja sen valmistelusta vastaa Naton Euroopan joukkojen komentajan merellisenä operaatioesikuntana toimiva STRIKFORNATO eli Naval Striking and Support Forces NATO.

Suomalaiset yksiköt toimivat Itämerellä ja Tukholman saaristossa
Alusten osalta harjoitus alkaa Liettuan Klaipedassa keskiviikkona satamavaiheella ja päättyy Saksan Kieliin 20. kesäkuuta.

Harjoitusalue Itämerellä on laaja ja painottuu Latvian ja Liettuan rannikoille idässä sekä Puolan ja Saksan rannikolle ja Tanskan Bornholmin ympäristöön etelässä. Lisäksi osa joukoista harjoittelee Tukholman saaristossa ja Gotlannin alueella.

Miinalaiva Uusimaa ja ohjusvene Hanko toimivat harjoituksessa Tanskan johtamassa kansainvälisessä alusosastossa yhdessä ruotsalaisten alusten kanssa. Miinalaiva Uusimaan osalta toiminta harjoituksessa liitetään käynnissä olevaan koulutuspurjehdukseen.

Uudenmaan prikaatin rannikkojääkärikomppania osallistuu harjoitukseen Tukholman saaristossa osana Ranskan johtamaa taisteluosastoa, jossa komppania toimii osana ruotsalaista amfibiopataljoonaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)