Levy-yhtiö Love Recordsilla työskennellyt Atte Blom on tehnyt yhteistyötä lukuisten artistien ja yhtyeiden kanssa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Yle: Suomi-rockin isähahmon Venäjä-kannanotot järkyttävät

Legendaarisen musiikkituottajan mielestä Vladimir Putin on hyvä presidentti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen merkittävimpiin musiikkituottajiin lukeutuva Atte Blom, 81, on järkyttänyt suomalaisia muusikoita Vladimir Putinia puolustavilla ja Ukrainaa arvostelevilla somepäivityksillään, kertoo Yle.

Suomalaisten tiedotusvälineiden Ukraina-uutisointia Blom pitää valheellisena.

– Pidän Ukrainaa fasistisena maana, Blom sanoo Ylelle.

– Kaiken pahan alku on Yhdysvallat, joka provosoi Ukrainan sodan.

– Haluan, että kotimaani on itsenäinen Suomi eikä USA:n vasallivaltio.

– Vladimir Putin on hyvä ja tasapainoinen presidentti, joka puolustaa omaa maataan uhan edessä.

Suomi-rockin isäksi kuvailtu Blom on työskennellyt muun muassa Juice Leskisen, Hurriganesin, Hanoi Rocksin ja Kotiteollisuuden kanssa. Maineensa hän loi 1970-luvun alkuvuosina päästessään levy-yhtiö Love Recordsin tuotantopäälliköksi.

Musiikkialalta Pelle Miljoona, Kimmo Helistö ja Risto Hemmi sanovat Ylelle tienneensä, että Blom on ollut aina hyvin vasemmalla ja kantaaottava, mutta kommentit Ukrainasta yllättivät.

– Atte ja Love Records tunnettiin kommunistisena lafkana, mutta ei hän puhunut politiikasta levyjä tehdessä. Joskus hän puuttui, jos aisti sanoituksissa jotain imperialistista, muistelee Pelle Miljoona.

Blom on kuulunut kommunistiseen puolueeseen vuosina 1969–1985.

– Osa kommunisteista ja muista vassareista jatkoi Venäjän hehkuttamista, vaikka Neuvostoliitto oli kaatunut ja tilalle oli tullut riistokapitalistinen oligarkia. Venäjä-myönteisyys on juuttunut takaraivoon heillä, toteaa Tuomari Nurmio Ylelle.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)