Ilmakuva Lauttasaaresta Helsingistä 9. huhtikuuta 2024., LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Yhä useampi kuluttaja harkitsee asunnon ostamista

Kuluttajien arvio oman talouden nykytilasta on edelleen hyvin heikolla tasolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuluttajien luottamus talouteen on kohentunut viime kuukausina ja on nyt korkeimmalla tasollaan yli vuoteen. Pitkän ajan keskiarvoon nähden luottamus on kuitenkin edelleen hyvin alhainen.

Tilastokeskuksen mukaan kuluttajien luottamusindikaattorin saldoluku oli kesäkuussa -7,6, kun se oli toukokuussa -10,3. Kesäkuun lukema on korkein sitten helmikuun 2022 (0,5). Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on -2,5.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tiedot perustuvat kuluttajien luottamustutkimukseen, johon vastasi 1.–17. kesäkuuta 1143 Suomessa asuvaa henkilöä.

Arvio oman talouden nykytilasta oli edelleen hyvin heikolla tasolla. Odotukset omasta ja myös Suomen taloudesta vuoden kuluttua olivat vaisut.

Kuluttajista 29 prosenttia arvioi kesäkuussa, että heidän oman taloutensa tila kyselyhetkellä on heikompi kuin vuotta aiemmin. Kuluttajista 22 prosenttia piti omaa talouttaan edellisvuotista vahvempana. Kesäkuussa 59 prosenttia kuluttajista oli sitä mieltä, että Suomen taloustilanne on huonompi kuin vuotta aiemmin, ja 12 prosenttia näki sen parempana.

Kuluttajien arvio omasta rahatilanteestaan oli kesäkuussa aavistuksen heikompi kuin pitkällä ajalla keskimäärin. Mahdollisuuksia säästämiseen tulevina kuukausina ennakoitiin olevan hieman vähemmän kuin normaalisti. Rahaa oli kesäkuussa jäänyt säästöön runsaalla puolella eli 55 prosentilla kuluttajista ja 69 prosenttia uskoi pystyvänsä säästämään seuraavan vuoden aikana.

Sen sijaan aikomukset ostaa asunto piristyivät merkittävästi: uusi asunto oli pitkästä aikaa mielessä selvästi tavanomaista useammalla kuluttajalla. Asunnon ostoa tai talon rakentamista harkitsi 15 prosenttia kuluttajista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)