Atte Kaleva Helsingissä kesäkuussa 2023. LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

Atte Kaleva: Julkiset hyökkäykset uhkaavat oikeusvaltiota enemmän kuin poikkeuslaki

Suomi ei ole Unkarin tiellä, vaan kestää tällaiset yksittäiset hyökkäykset, kansanedustaja toteaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja ja sotatieteiden maisteri Atte Kaleva (kok.) ottaa kantaa käynnissä olevaan oikeusvaltiokeskusteluun.

– Oikeusvaltiota ei meillä Suomessa uhkaa se, että perustuslain mukaisessa säätämisjärjestyksessä säädetään sisällöllisesti, ajallisesti ja paikallisesti selkeästi rajattu poikkeuslaki, Kaleva kirjoittaa X-alustalla viitaten välineellistetyn maahantulon torjumiseksi tehtyyn lakiesitykseen.

– Oikeusvaltiota rapauttaa pikemminkin se, kun professori [Martin] Scheinin hyökkää julkisesti ensin perustuslakivaliokuntaa ja sitten ylintä laillisuusvalvojaa, oikeuskansleria vastaan, Kaleva katsoo.

Myös kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) miettii, mikä on Scheininin motiivi hyökätä perustuslaillisia instituutioita perustuslakivaliokuntaa ja oikeuskansleria vastaan.

– Onneksi Suomessa oikeusvaltioperiaate seisoo niin vakaalla pohjalla, että se kestää tällaiset yksittäiset hyökkäykset. Emme ole Unkarin tiellä, Kaleva kommentoi.

Ihmisoikeusprofessori Scheinin arvosteli rajusti oikeuskansleri Tuomas Pöystiä, ja väitti, että tämä olisi perustuslakivaliokunnassa puhumansa perusteella jäävi kaikessa päätöksenteossa rajalain soveltamisesta.

Pöysti itse vastaa X-alustalla, että on absurdia väittää, että esimerkiksi Scheininin kanssa eri mieltä oleminen tekisi hänestä esteellisen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
Asiakysymys

Onko Ylellä liikaa rahaa?

Yleisradioyhtiöiden rahoitus on Pohjoismaissa suunnilleen samalla tasolla, vanhempi yliopistonlehtori Kari Karppinen toteaa.

Asiakysymys

Onko Ylellä liikaa rahaa?

Yleisradioyhtiöiden rahoitus on Pohjoismaissa suunnilleen samalla tasolla, vanhempi yliopistonlehtori Kari Karppinen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)