Ruokaviraston mukaan pitsasuikaletta ei saa kutsua kinkuksi. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Yle: Pitsasuikaleita kinkuksi kutsunut ravintola joutui viranomaisen syyniin

Terveystarkastaja on antanut yhdeksän huomautusta ruokalistasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruokaviraston mukaan kinkuksi voi kutsua vain tuotetta, jonka liha on ainoastaan kinkkua. Tämän takia Haminassa sijaitseva ravintola on saanut vuodesta 2020 alkaen terveystarkastajalta jo yhdeksän kehotusta muuttaa ruokalistan nimityksiä, kertoo Yle.

Ravintola oli nimittänyt pitsasuikaletta kinkuksi. Pitsasuikale sisältää useimmiten kuitenkin vain vähän tai ei ollenkaan kinkkua.

Ravintola on ollut vuosia viranomaisen syynissä.

Ravintola korjasi ruokalistansa loppuvuodesta 2021. Tällöin pitsasuikaletta kutsuttiin pitsasuikaleeksi. Keväällä 2023 ruokalistalla puhuttiin jälleen kinkusta, vaikka keittiö käytti pitsasuikaleita. Tämän jälkeen ravintola käytti oikeaa kinkkua, mutta vaihtoi ne jälleen pitsasuikaleiksi, vaikka listalla puhuttiin kinkusta.

Ravintola sai viimeisimmän huomautuksen viime viikon maanantaina. Yrittäjä kertoo Ylelle, että ruokalistan nimitykset korjataan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)