Nopeusrajoitusmerkki. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Yle: Nopeusrajoitusten alentaminen torjutaan laajalti

Väyläviraston suunnitelmat eivät saaneet lausuntokierroksella lämmintä vastaanottoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suunnitelmat nopeusrajoitusten alentamisesta saivat lausuntokierroksella viileän vastaanoton, kertoo Yle.

Väylävirasto on suunnitellut alentavansa maanteiden nopeusrajoituksia 100 kilometristä 80-90 kilometriin tunnissa. Ehdotuksen tarkoituksena on lisätä liikenneturvallisuutta.

Arvioiden mukaan muutosten ansiosta vuosittain vältyttäisiin seitsemältä kuolemalta tai vakavalta loukkaantumiselta. Lisäksi hiilidioksidipäästöt laskisivat.

Lausunnoissa painottui kuitenkin huoli matka-aikojen pidentymisestä, joka taas heijastuisi negatiivisesti elinkeinoelämään ja tienkäyttäjien arkeen.

Suomen kuljetus ja logistiikka ry:n (SKAL) mukaan nopeusrajoitusten alentamisella olisi negatiivisia vaikutuksia erityisesti jakeluliikenteen ja julkisen liikenteen sujuvuuteen. Järjestö painottaa, että alentamisen sijaan tulisi keskittyä tieverkon kunnostamiseen.

SKAL suhtautuu myös penseästi ajatukseen siitä, että nopeusrajoituksen alentamisella saataisiin toivottuja päästövähennyksiä. Mahdollista on, että raskaan liikenteen polttoaineenkulutus voisi jopa lisääntyä.

Etelä-Pohjanmaan, Etelä-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakuntaliitot taas muistuttivat pitkistä välimatkoista ja huomauttivat, että matka-aikojen piteneminen voi vaikuttaa mielikuvaan alueiden saavutettavuudesta.

Kaikki palaute ei kuitenkaan ollut negatiivista. Alentamiseen suhtautuivat positiivisesti muun muassa Helsingin seudun liikenne, Liikenneturva ja Pyöräliitto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)