Sunnuntaita vietetään sateisissa ja tuulisissa merkeissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Tuuli voi aiheuttaa tuhoja

Kesämyräkkä saavutti Suomen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sunnuntaita vietetään Suomessa kesämyräkän merkeissä. Ilmatieteen laitos kertoo matalapaine saapuneen sateineen Suomeen lounaasta, ja tuulen voimistuvan päivän aikana koko maassa. Puuskaista tuulta esiintyy etenkin lännessä ja idässä. Kesämyräkkä tuntui jo sunnuntaiyönä lännessä, mutta saderintama saavuttaa itäisen ja pohjoisen Suomen iltapäivään mennessä, kertoo Foreca.

Koviin tuuliin kannattaa varautua. Tuuli voi yltää jopa 14 metriin sekunnissa, ja Turun alueelle ennustetaan iltapäiväksi tätäkin kovempia puuskia. Tuuli voi esimerkiksi Ruisrockin festarialueella lennättää telttoja, Foreca varoittaa. Tuuli voi tehdä tuhojaan muuallakin Länsi-Suomessa. 14 metriä sekunnissa puhaltava tuuli voi katkaista puista suuria oksia, ja 20 metrin rajan lähestyessä puita voi jo kaatua.

Ilmatieteen laitos on antanut tuulivaroituksia lähes koko Suomeen niin maalle kuin merelle.

Sää muuttuu kuitenkin maan länsiosassa iltapäivän aikana aurinkoiseksi. Lämpötila voi auringonpaisteessa kohota lähelle 20 astetta. Voimakkaiden tuulien painopiste siirtyy ennusteen mukaan maanantaina pohjoiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)