Kuvituskuva. Huijaussoitto älypuhelimeen., LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

IS: Suomalaiset saavat nyt soittoja kahdesta oudosta numerosta

Väärinkäytöksistä ei toistaiseksi ole näyttöä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kahdesta 040-alkuisesta puhelinnumerosta on tehty lukuisia soittoja suomalaisille. Kuka soitti -verkkopalvelun mukaan puhelu katkeaa heti vastattaessa, ja joillekin on soitettu samoista numeroista useamman kerran, uutisoi Ilta-Sanomat.

Puhelinnumeroita on käyty tarkastelemassa Kuka soitti -palvelussa yhteensä lähes 5000 kertaa. Numeroita operoi yrityksiä palveleva suomalainen yritys Line Carrier.

– Tutkimme nämä puhelinnumerot, joista lyhyitä tai mykkiä puheluita on soitettu. Kyseiset numerot on Line Carrierilta vuokrattu toisen teleyrityksen käyttöön ja näin ollen meillä ei valitettavasti ole suoraa näkyvyyttä numeroiden todelliseen käyttäjään tai mahdollisuutta tutkia itse puhelutapahtumia, Line Carrierin toimitusjohtaja Niko Tarjasalo sanoo IS:lle.

– Olemme olleet yhteydessä kyseiseen teleyritykseen ja informoineet mahdollisesta väärinkäytöksestä tai teknisestä viasta ja pyytäneet tutkimaan ja korjaamaan asian. Olemme myös pyytäneet ilmoittamaan numeroiden todellisen käyttäjän numerotietokantaan hyvän toimintatavan mukaisesti, Tarjasalo jatkaa.

IS:n mukaan numeroihin takaisin soittamalla kuuluu englanninkielinen ja etukäteen tallennettu puheääni, jonka mukaan nimeämätön taho oli yrittänyt tavoittaa vastaanottajaa ja soittaa uudestaan parin päivän sisällä.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ei usko teknisen häiriön selittävän puheluja.

– Tekninen häiriö kohdistuisi televerkossa laajemmin, kuin vain muutamaan numeroon. Teknisen häiriön todennäköisyys on hyvin pieni, arvioi Traficomin viestintäverkkoasiantuntija Jukka Rakkolainen IS:lle.

Rakkolaisen mukaan viranomainen voi puuttua toimivaltansa puitteissa havaittuihin väärinkäytöksiin, mutta nyt sellaisista ei ole näyttöä.

IS:n mukaan eräästä 045-alkuisesta ja toisen operaattorin hallinnoimasta numerosta on tehty vastaavia soittoja.

Puhelut saattavat olla automaattisia. Robotin soittamat myyntisoitot ilman vastaanottajan lupaa ovat tietosuojavaltuutetun linjauksen mukaan lainvastaisia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)