RKP:n uusi ministeri Joakim Strand Helsingissä 18. kesäkuuta. LEHTIKUVA / KIMMO PENTTINEN

Uusi ministeri: RKP ei kaada rajalakia

Yksikään hallituksen esitys ei ole tällä kaudella kaatunut RKP:n vastustukseen, muistuttaa ministeri Joakim Strand.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uusi Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Joakim Strand (r.) uskoo, että maahantulon ehtoja säännöstelevä poikkeuslaki saadaan hyväksyttyä ja voimaan. Yhteisymmärrys siitä, että Suomen pitää jotenkin pystyä vastaamaan Venäjän toimintaan, on hänen mukaansa laaja.

Strand uumoilee MTV:lle, että RKP ei tule estämään rajalain syntymistä.

– Ei tässä ole tämän hallituskauden aikana vielä yksikään hallituksen esitys RKP:hen kaatunut, Joakim Strand sanoo MTV:lle.

Strand kannattaa rajalakia itsekin.

– Ei tämä allekirjoittaneeseen ole kaatumassa.

Vaasalainen Strand aloitti Eurooppa- ja omistajaohjausministerinä perjantaina, kun edellinen Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz siirtyi opetusministeriksi. Edellinen opetusministeri Anna-Maja Henriksson siirtyy europarlamenttiin.

Eduskunnan hallintovaliokunta saattaa tänään saada niin sanottua käännytyslakia koskevan mietintönsä valmiiksi. Lain tarkoituksena on pyrkiä torjumaan välineellistetty maahantulo itärajalla. Toteutuessaan laki mahdollistaisi sen, ettei turvapaikkahakemuksia otettaisi vastaan osalla itärajaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)