Kiovassa raivattiin maanantaina ohjusiskun jälkiä. / VOLODYMYR ZELENSKYIN X

Venäjä ampui kymmeniä ohjuksia Ukrainaan – Kiovassa kohteena lastensairaala, useita kuollut

Ensitietojen mukaan iskussa Kiovaan on menehtynyt viisi ihmistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa on parhaillaan käynnissä pelastus- ja raivaustyöt Venäjän tekemän ohjushyökkäyksen jälkeen.

– Venäläisterroristit ovat jälleen käynnistäneet massiivisen ohjusiskun Ukrainaan. Useisiin kaupunkeihin, Kiovaan, Dniproon, Kryvyi Rihiin, Slovjanskiin, Kramatorskiin. Yli 40 erityyppistä ohjusta. Asuintaloja, infraa ja lastensairaala ovat kärsineet vahinkoja. Viranomaiset työskentelevät pelastaakseen niin monta kuin mahdollista, kirjoittaa presidentti Volodymyr Zelenskyi X-alustalla.

– Koko maailman pitäisi käyttää kaikkea päättäväisyyttään viimein lopettaakseen Venäjän hyökkäykset. [Vladimir] Putin tuo tappamista. Vain yhdessä saamme aikaa oikean rauhan ja turvallisuuden.

Ukrainan sisäministerin entisen neuvonantajan, sotaa seuraavan Anton Heratshenkon mukaan Nato-huippukokouksen aattona Putin teki jälleen selväksi, että ”ainoa kieli jota hän ymmärtää, on voima”.

Heratshenko kertoo, että ensitietojen perusteella Kiovassa on kuollut ainakin viisi ja loukkaantunut yhdeksän ihmistä. Puoli yhden aikaan iltapäivällä kuolleiden määrä oli noussut jo ainakin 20:een. Lapsipotilaita saattoi edelleen olla loukussa sairaalaraunioissa.

Yksi kohde oli kaupungissa sijaitseva lastensairaala. Alas ammuttujen ohjusten jäänteet vaurioittivat rakennuksia.

Ilmatorjunta on ollut aktiivinen useilla Ukrainan alueilla. Heratshenkon mukaan Kiovassa havaittiin Kinzhal ja Kalibr -ohjuksia.

– Me tarvitsemme ilmapuolustusta. Meidän on saatava ammuttua alas venäläiskoneet, jotka tuhoavat meitä, Heratshenko vetoaa X-alustalla.

Juttua päivitetty kello 12.27 uhrilukujen osalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)