Maitohylly ruokakaupassa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

TS: Maitopurkkien hämmentävä muutos aiheuttaa sekaannuksia

Kuluttajien mielestä tavallista ja iskukuumennettua maitoa on hankala erottaa toisistaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kylmäkaappia vaativilla maidoilla on ollut harjakatto 1960-luvulta saakka. Huoneenlämmössä säilytettävät iskukuumennetut UHT-maidot sen sijaan ovat olleet tiiliskiven muotoisia.

Turun Sanomat kertoo, että viime syksynä moni UHT-maitopurkki muuttui kuitenkin harjakattoisiksi eli muodoltaan samanlaisiksi jääkaappia vaativien purkkien kanssa. Kuluttajia hämmentävän muutoksen seurauksena maidot ovat TS:n mukaan menneet kodeissa sekaisin.

Purkkeja on nykyisin vaikea erottaa toisistaan, joten kylmää vaativat tönikät saattavat eksyä kuivakaappiin lähes samannäköisten UHT-maitojen joukkoon. Tavallinen maito pilaantuu, jos sitä ei säilytä kylmässä.

Ongelma koskee erityisesti S- ja K-ketjujen omia merkkejä: Kotimaista-maitoa ja Pirkkaa. Myös Juustoportin UHT-maito on harjakattoinen.

S-ryhmästä ja Keskosta kerrotaan, että muutos johtuu maitopakkausten tavarantoimittajan vaihtumisesta toiseen.

– Uudella valmistajalla on käytössään Elopakin pakkauslinja, mikä käytännössä määrittelee käytettävän pakkausmuodon, kertoo TS:lle S-ryhmän omista merkeistä vastaava johtaja Nina Paavilainen, ja samantapainen viesti tulee Keskon osto- ja myyntipäällikkö Laura Koposelta.

 

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)