Pääsylippuja tarkastetaan festivaaleilla Helsingissä. Arkistokuva. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

HS: Suosittua etuutta käytetään avoimesti väärin

Liikunta- ja kulttuuriedun tarkoitus on olla henkilökohtainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työnantajan työntekijälle tarjoamaa verovapaata liikunta- ja kulttuurietua käytetään avoimesti väärin, kertoo Helsingin Sanomat.

Liikunta- ja kulttuurietu on työntekijälle verovapaa etu 400 euroon asti. Edulla työntekijä voi hankkia esimerkiksi lippuja konsertteihin tai urheilutapahtumiin.

Etua ei saa vaihtaa rahaksi eikä sillä maksettaessa saa antaa rahaa takaisin. Siitä huolimatta verkon kauppapaikoilla myydään avoimesti lippuja, jotka on ostettu työntekijän liikunta- ja kulttuuriedulla.

Verohallinnon ylitarkastaja Mariia Suominen muistuttaa HS:ssä, että verovapauden etuna on se, että etu on henkilökohtainen.

– Jos joku muu etuutta käyttää, se ei olisi työntekijälle enää verovapaata, Suominen sanoo.

Myös mahdollisten sarjalippujen pitäisi olla henkilökohtaisia. Siksi etua ei verottajan mielestä pitäisi voida käyttää sellaisiin sarjalippuihin, joiden ostajaa ei voida enää myöhemmin selvittää.

Yksi etua tarjoavista yrityksistä on Epassi. Yrityksen toimitusjohtaja Niklas Löfgrenin mukaan väärinkäyttöön liittyvistä tapauksista tulee yhteydenottoja erittäin vähän. Hänen mukaansa Epassi pyrkii minimoimaan väärinkäytökset, mutta sillä ei ole juuri minkäänlaisia keinoja valvoa sitä, kuka esimerkiksi sarjalipun lopulta käyttää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)