Moni suomalainen syyllistyy kahvia keittäessä tyypilliseen virheeseen. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.
– Ajatus siitä, että mitä enemmän laittaa kahvijauhetta, sitä vahvempaa kahvista tulee. Todellisuus on aivan toinen, kahviasiantuntija Roosa Jalonen toteaa IS:lle.
Monen suomalaisen tapa laittaa liikaa kahvijauhetta ei ainoastaan tuhlaa kahvia vaan myös rahaa, sillä kahvi ei ole edullista.
– Nyrkkisääntönä on, että 60 grammaa kahvia per litra vettä. Reseptiä voi muuttaa riippuen siitä, mitä kahvia käyttää ja miten se on jauhettu, mutta se on hyvä lähtökohta, Jalonen neuvo.
Jalonen kumoaa myös yleisen harhaluulon, että kahvista tulisi vahvempaa, jos kahvijauhetta lisätään enemmän.
– Se sama määrä vettä ei riitä, koska se ei ehdi uuttaa kahvia. Tällöin kahvipetiin jää täysin aliuuttuneita kohtia eli osa poroista voi olla vielä täysin kuivia. Silloin tuhlataan ihan turhaan kahvia, Jalonen toteaa.