Suihku. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Nämä ovat kylmän suihkun terveyshyödyt

Kylmällä vedellä on havaittu olevan useita hyötyjä hyvinvoinnille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kylmällä suihkulla voi olla useita terveyttä parantavia vaikutuksia, kertoo CNN.

Kylmä vesi saattaa parantaa sydämen terveyttä, edistää lihasten palautumista ja vähentää stressiä.

Lisäksi kylmä suihku voi parantaa mielialaa. Duken yliopiston professori Corey Simon sanoo, että kylmässä suihkussa käynti voi olla eräänlainen pieni voitto ihmismielelle. Siinä ihminen päättää voittaa stressitekijän, suihkun tapauksessa kylmän veden.

Positiivinen vaikutus mielialaan voi fysiologi Rachelle Reedin mukaan olla suurin syy sille, miksi jotkut ihmiset kokevan kylmän suihkun vähentävän kiputiloja.

Stressitasojen lasku puolestaan tukee yleistä hyvinvointia.

Jääkylmä suihku ei kuitenkaan välttämättä sovi kaikille. Jotkin sairaudet saattavat pahentua kylmän veden myötä. Kylmiin suihkuihin liittyy Simonin mukaan myös haitallisia uskomuksia.

Simon ja Reed sanovat, että kylmät suihkut voivat olla liikunnan, hyvän ruokavalion ja terveellisten elämäntapojen ohella keino parantaa yleistä hyvinvointia. Ihmelääkkeeksi hyvään oloon kylmästä vedestä ei kuitenkaan ole.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)