Naton sotakalustoa Romaniassa. LEHTIKUVA / AFP Daniel Mihailescu

Jarno Limnéll Romaniaan pudonneista droneista: Nyt leikitään tulella

Kansanedustajan mukaan Venäjällä seurataan, miten tähän reagoidaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja, sotatieteiden tohtori Jarno Limnéll on huolissaan Romaniaan pudonneista droneista Venäjän hyökkäyksen jäljiltä.

– Kun Nato-maiden rajojen lähellä käydään sotaa, ei tule jäämään viimeiseksi kerraksi, kun Venäjän drone tai ammus päätyy Nato-maahan. Nyt Romania, hän sanoo X-palvelussa.

– Kyllä tässä hieman tulella nyt leikitään, ja Venäjällä seurataan, miten näihin reagoidaan ja millaista toimintaa se voi jatkossa tehdä.

Venäjä on tällä viikolla tehnyt iranilaisilla Shahed-itsemurhalennokeilla laajoja iskuja Ukrainaan. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Venäjä lähetti Ukrainaan ainakin 38 Shahedia, joista osan tähtäimessä oli Izmajilin satamakaupunki Odessan seudulla. Ukrainan ilmavoimat kertoi onnistuneensa torjumaan ainakin 25 ja kertoi samalla, että kolme lennokkia katosi Romaniaan.

Torstaina dronen savuavia jäänteitä löytyi Romaniassa Plaurun kylästä pohjoiseen. Plauru sijaitsee Tonavan rannalla. Joki on paitsi Romanian ja Ukrainan raja, myös Naton raja. Heti Tonavan pohjoisrannalla on Izmajil, jota Venäjä lennokeilla pommitti.

Romanian ilmavoimat on hälyttänyt F-16-hävittäjänsä ilmaan heinäkuun aikana kahdesti Venäjän lennokkien muodostaman uhan takia. Myös syyskuussa 2023 Romaniaan putosi venäläisen dronen kappaleita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)