Salaisen palvelun poliisijoukkoja Donald Trumpin vaalitilaisuudessa Michiganin osavaltiossa 20. heinäkuuta. / LEHTIKUVA / AFP / JEFF KOWALSKY

Ex-agentti: Näin turvatoimia muutetaan USA:ssa

Ehdokkaiden tiivis kampanja-aikataulu vaatii lisää voimavaroja vakavien uhkakuvien vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain salaisen palvelun kerrotaan tiukentaneen turvatoimia heinäkuun 13. päivänä tapahtuneen ampumavälikohtauksen jälkeen.

Hyökkääjä ehti ampua kahdeksan laukausta republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpia kohti ennen kuin tarkka-ampujat surmasivat hänet. Vakaviksi kuvaillut virheet johtivat salaisen palvelun johtajan Kimberly Cheatlen eroon.

Salainen palvelu kehotti siirtämään kaikki vaalitilaisuudet sisätiloihin riskien vähentämiseksi. Yli kaksi vuosikymmentä salaisessa palvelussa työskennellyt Jeff James sanoo Politicolle, että myös demokraattien Kamala Harrisiin voi kohdistua merkittäviä uhkakuvia.

Jeff James suojasi vuosien varrella sekä George W. Bushia että Donald Trumpia. Hänen johtamansa yritys on erikoistunut riskiarvioihin ja turvallisuusalan koulutukseen.

Kamala Harrisin turvatoimet ovat jo olleet korkealla tasolla hänen toimiessaan varapresidenttinä. Vaalikampanjoinnin intensiivinen tahti luo silti uutta painetta turvajärjestelyihin.

Tilaisuuksia voi olla yhden vuorokauden aikana jopa viidessä kaupungissa.

– Tämä siksi, koska varapresidentin turvaosastossa ei ole riittävästi ihmisiä tukemaan ennakkotöitä viidessä eri kohteessa päivittäisen suojauksen lisäksi, James toteaa.

LUE MYÖS:
USA:ssa arvioidaan: Nämä asiat pitää selvittää salaisen palvelun katastrofissa (VU 24.7.2024)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)