Verkkouutiset

Venezuelan poliisi ampuu kyynelkaasua mielenosoittajiin. AFP / LEHTIKUVA / YURI CORTEZ

Li Anderssonin ryhmätoveri vaatii Venezuelan sosialistien vaalivoiton hyväksymistä

Presidentinvaaleja on kuvailtu vilpillisiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan parlamentin vasemmistoryhmän europarlamentaarikko Irene Montero vaatii, että kaikki tunnustavat Venezuelan sosialistien vaalivoiton.

– Venezuelan kansa on valinnut Nicolas Maduron presidentiksi. Kansainvälisen yhteisön ja kansainvälisten tarkkailijoiden on taattava, että kaikki osapuolet kunnioittavat vaalituloksia maassa ja sen ulkopuolella, Montero kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Venezuelan sunnuntain presidentinvaaleja on kuvailtu vilpillisiksi ja tuloksia väärennetyiksi.

Vaalien voittajaksi julistautunut Maduro on ollut Venezuelan johdossa vuodesta 2013 lähtien. Hänen väitetään saaneen äänistä 51 prosenttia, kun opposition ehdokas Edmundo Gonzálesin sai 44 prosenttia äänistä. Vielä vaalien alla Gonzálesille oli kyselyissä luvassa 65 prosentin äänisaalis ja Madurolle vain 31 prosenttia.

Espanjalainen Irene Montero kuuluu europarlamentissa samaan ryhmään vasemmistoliiton suomalaismeppien Li Anderssonin, Merja Kyllösen ja Jussi Saramon kanssa.

Vasemmistoliiton meppien ryhmätoverin vaatimus on huomattu Suomessa.

– Vasemmistoliiton europarlamenttiryhmän meppi Montero vaatii kaikkia tahoja tunnustamaan Venezuelan diktaattori Nicolas Maduro (huijatun) voiton  Siis ryhmä, joka sanoo taistelevansa ihmisoikeuksien ja demokratian puolesta  Vasemmistoryhmä on täynnä tällaisia ääriaineksia, kirjoittaa Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi viestipalvelu X:ssä.

– Vasemmistoliitolla on EU:ssa todella iso putinisti-ongelma. Sen ryhmän meppi tukee avoimesti Venezuelan diktatuuria ja vaalit väärentänyttä Venäjän liittolaista, Nicolas Maduroa Venezuelassa, kirjoittaa Elinkeinoelämän valtuuskunta Evan viestintäpäällikkö Mikko Laakso X:ssä.

LUE MYÖS:
Venezuela ärtyi: Katkoo diplomaattisuhteita seitsemään naapuriin
Elina Valtonen Venezuelan vaaleista: Vaadimme avoimuutta
Li Anderssonin valintaa hämmästellään – ”putinistisena tunnettu ryhmä”

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)