Kahvia keitettäessä suomalaiset sortuvat erityisesti yhteen virheeseen, paljastaa kahviasiantuntija Jarno Peräkylä Iltalehdelle. Peräkylä on kaksinkertainen Vuoden Barista ja kahvialan koulutusta ja konsultointia tarjoava yrittäjä.
Asiantuntijan mukaan suomalaiset lisäävät yksinkertaisesti veteen liikaa kahvijauhetta.
– Yleensä tämä tehdään siinä toivossa, että kahvista saisi vahvempaa ja vaikka lopputuloksena saatu liuos onkin usein vahvempaa, ei se useinkaan maistu hyvälle, hän sanoo.
Peräkylä suosittelee käyttämään kahvin mittaamisessa vaakaa. 55-65 grammaa kahvia yhtä vesilitraa kohden on hänestä toimiva sääntö.
Kahvia keitettäessä huomiota kannattaa kiinnittää myös laadukkaisiin raaka-aineisiin, raikkaaseen veteen sekä puhtaaseen keittimeen, asiantuntija neuvoo. Lämpölevyllä kahviin tulee nopeasti pistävä maku, Peräkylä toteaa, joten kahvia kannattaa keittää vain juuri sen verran kuin aikoo juoda.