Verkkouutiset

Nicolas Maduroa syytetään Venezuelan vaalituloksen väärentämisestä. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / PEDRO RANCES MATTEY

USA on valmis armahtamaan Venezuelan johtajan vastineeksi vallasta luopumisesta

The Wall Street Journalin mukaan Nicolas Maduro ei ole tarttunut tarjoukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat on tarjonnut Venezuelan diktaattori Nicolas Madurolle sopimusta, jossa tämä armahdetaan vastineeksi vallasta luopumisesta, kertoo The Wall Street Journal. Maduro julistautui Venezuelan  presidentinvaalien voittajaksi heinäkuussa, vaikka maan oppositio ja useat ulkomaat pitävät vastaehdokas Edmundo Gonzalezia vaalien todellisena voittajana. Maduroa syytetään vaalituloksen väärentämisestä.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinken totesi aikaisemmin elokuussa Yhdysvaltojen pitävän Gonzalezia presidentinvaalien voittajana. Vaikka Blinken kehotti venezuelalaisia puolueita rauhanomaiseen vallansiirtoon, ei Maduro ole osoittanut vallasta luopumisen merkkejä.

Yhdysvallat on kuitenkin käynyt asiasta salaisia neuvotteluja Maduron hallinnon kanssa, WSJ kertoo. Maduro ja monet hänen lähipiiriläisistään ovat Yhdysvaltojen oikeusministeriön tutkinnan alaisina, epäiltyinä muun muassa ”huumeterrorismista” ja korruptiosta. Yhdysvallat tarjosi presidentille ja tämän lähipiirille jo viime vuonna armahdusta vallasta luopumisen vastineeksi, mutta lehden lähteiden mukaan Maduro ei suostunut keskustelemaan järjestelystä.

Tarjous on WSJ:n mukaan jälleen pöydällä, mutta Maduron ajattelua tuntevan lähteen mukaan tämän mielipide ei ole muuttunut. Diktaattori on julkisuudessa aika ajoin ilmoittanut olevansa valmis vuoropuheluun Yhdysvaltojen kanssa, mutta toisaalta myös kehottanut Yhdysvaltoja olemaan puuttumatta Venezuelan ”sisäisiin asioihin”.

WSJ kuvailee Yhdysvaltojen tarjouksen toteutumista epätodennäköiseksi. Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusneuvosto ei kommentoi mahdollisia keskusteluja Venezuelan hallinnon kanssa, mutta lehden mukaan keskusteluja on tähän mennessä käyty sähköisesti turvallisuusneuvoston edustajan ja Venezuelan kansalliskokouksen puhemiehen välillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)