Verkkouutiset

Valtioneuvosto Helsingissä. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

Uusi sisäisen turvallisuuden selonteko valmisteluun

Edellisestä selonteosta Suomen turvallisuusympäristö on muuttunut merkittävästi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nykyisessä hallitusohjelmassa on linjattu, että vaalikauden aikana laaditaan valtioneuvoston selonteko sisäisestä turvallisuudesta. Se muodostaa yhdessä jo valmistelun loppusuoralla olevien ulko- ja turvallisuuspoliittisen ja puolustuspoliittisen selonteon kanssa kolmen selonteon kokonaisuuden.

Eduskunnan mielestä on tärkeää, että selonteot muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden ja eduskunta on korostanut viranomaisten yhteisen tilannekuvan merkitystä.

Edellinen sisäisen turvallisuuden selonteko laadittiin vuonna 2021. Sen jälkeen Suomen turvallisuusympäristö on muuttunut merkittävästi. Valmistelussa olevassa selonteossa keskitytäänkin sisäisen turvallisuuden keskeisimpiin kysymyksiin.

Selonteon tavoitteena on kuvata Suomen sisäisen turvallisuuden nykyinen tilanne ja viranomaisten edellytykset turvallisuuden ylläpitämiseksi. Lisäksi arvioidaan tulevien vuosien kehittämistarpeita voimavarojen, lainsäädännön ja varautumisen näkökulmasta.

Selontekovalmistelua varten on perustettu kolme työryhmää, joiden toimikausi jatkuu 30.9.2025 asti. Selonteko on tarkoitus antaa eduskunnalle syyskaudella 2025. Valmisteluryhmissä on mukana turvallisuusviranomaisia ja muita ministeriöitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)