Verkkouutiset

Ukrainan sotilas Kurskin alueella 16. elokuuta. / AFP / LEHTIKUVA / YAN DOBRONOSOV

Venäläisille työnhakijoille tarjotaan työsopimuksia Kurskin alueelle

Jos kieltäytyy kahdesti, menettää työttömyysturvansa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työttömiksi rekisteröityneille venäläisille työnhakijoille on alettu tarjota puolustusministeriön sopimusta lähteä armeijaan.

Jos kieltäytyy kaksi kertaa tarjotusta sopimuksesta, menettää työttömyysturvansa, kirjoittaa Baza-media. Henkilö menettää myös työvoimatoimiston palvelut ja joutuu etsimään töitä yksin.

Värväytymistä sotilaaksi on tarjottu siitä lähtien, kun työvoimaministeriö loi yhteydet paikallisiin armeijan värväystoimistoihin. Puolustusministeriö ilmoittaa vapaista työpaikoista ”Venäjän työ” -portaalissa, josta työvoimatoimistot lähettävät niitä työnhakijoille. Jos hakija kieltäytyy tarjouksesta, hänelle ei Bazan mukaan tarjota samaa paikkaa uudelleen.

Työnhakijoille on viime aikoina tarjottu ”sekatyömiehen” töitä Kurskin alueelta, kuten taisteluhautojen kaivamista ja taistelutoimien jälkien raivausta 8 000–10 000 ruplalla (81–101 eurolla) päivässä. Sopimus on kaksiviikkoinen ja sisältää ruoan ja majoituksen.

Elokuun alussa eräs Novosibirskin alueen työvoimatoimisto rekrytoi venäläismiehen jalkaväkeen, vaikka hän oli hakenut täydennyskoulutukseen valmistuakseen psykologiksi. Hakijan mukaan toimisto oli kertonut hänelle, että kaikki hakijat ohjataan haastatteluun armeijan värväystoimistoon riippumatta siitä, mitä he ovat hakemassa.

Asianajajien ja ihmisoikeusaktivistien koalitio ”Vetoomus omatuntoon” on pannut merkille, että jos henkilö ei tule haastatteluun tai kieltäytyy kahdesti värväytymisestä, hän menettää työnhakijan asemansa. Koalitio korostaa, että ihmisten pakottaminen haastatteluihin värväystoimistoihin on laitonta.

Duuman työvoima- ja sosiaalipolitiikan komitean puheenjohtaja Jaroslav Nilovin mukaan tilanne vaatii lisäselvityksiä. Hänestä on selvitettävä, missä määrin tarjottu sopimus vastaa työpaikkaa. Koska mobilisaatio on päättynyt, henkilö voi lähteä sotaan Ukrainaan vain, jos hän niin haluaa.

Toisenlaisiakin mielipiteitä on kuultu: syksyllä 2023 duuman puolustuskomitean jäsen kenraaliluutnantti Andrei Gurulev ehdotti työttömien mobilisointia ja työllisille 12–15 tunnin työpäiviä ilman vapaita viikonloppuja.

Hänen mukaansa näin tehtiin toisen maailmansodan aikana, eikä kukaan ihmetellyt. Yhtenäinen Venäjä -puolueen kansanedustaja Maxim Ivanov on myös esittänyt työttömien lähettämistä rintamalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)