Verkkouutiset

Moni yritys haluaa työntekijänsä toimistolle edes yksittäisiksi päiviksi. PIXABAY

TE: Yritys otti tiukan linjan etätöihin

Osa työpaikoista on ottanut käyttöön kaikille pakolliset toimistopäivät.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Monella työpaikalla on siirrytty käytäntöön, jossa työntekijät halutaan toimistoille aina tiettyinä päivinä viikossa. Asiasta kertoo Talouselämä.

– Sellainen 2-3 päivää toimistolla alkaa olla se normi, ja siitä nähdään paljon enemmän hyötyjä kuin täydestä etätyöstä, sanoo Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen TE:lle.

Käytännöt vaihtelevat työpaikoittain. Esimerkiksi Motonet-tavarataloista tunnettu Broman Group on ottanut käytännön, jonka mukaan asiantuntijatyötä tekevät voivat tehdä etätöitä 50 päivää vuodessa. Lisäksi yhtiö on linjannut maanantait ja perjantait lähityöpäiviksi.

– Etätyöpäivät voi sijoittaa niin kuin oman työn ja muun elämän tarpeet vaativat. Olemme halunneet, että kaikilla on samat lähityöpäivät, koska ajattelemme, että on tärkeää, että markkinointi ja hr kohtaavat kahviautomaatilla, Broman Groupin henkilöstöjohtaja Mira Prinz on sanonut.

Prinzin mukaan kokemukset uudesta linjauksesta ovat olleet myönteisiä ja vuorovaikutustilanteet tapahtuvat nykyään matalalla kynnyksellä. Hänen mukaansa malliin päätyminen ei kuitenkaan ollut helppoa. Asiaa ei helpottanut sekään, että tutkimukset eivät ole antaneet yksiselitteistä vastausta lähi- ja etätyön vaikutuksista. Toisaalta etätyön on havaittu lisäävän työntekijöiden tyytyväisyyttä ja tuottavuutta, toisaalta sen on pelätty heikentävän työpaikkojen yhteisöllisyyttä ja sitoutumista työpaikkaan.

Saman ongelman kanssa on painittu useilla työpaikoilla. Vaikka osa työnantajista haluaisi työntekijänsä takaisin toimistolle, koronapandemian aikana yleistyneestä etätyöstä ei ole haluttu luopua. Osa työntekijöistä on jopa ilmoittanut vaihtavansa työpaikkaa, mikäli heiltä viedään oikeus etänä työskentelyyn.

Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halosen mukaan kansainväliset tutkimukset ovat osoittaneet, että lähi- ja etätyötä yhdistelevä hybridityö on paras vaihtoehto.

– Siinä yksilön saamat hyödyt ja yrityksen hyödyt kohtaavat, Halonen sanoo TE:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)