Verkkouutiset

Tuhottu rajanylityspaikka Sumyn ja Kurskin välillä. / AFP / LEHTIKUVA / ROMAN PILIPEY

Venäläiset väittävät Ukrainan tehneen suuren harhautuksen

Teorian mukaan hyökkäyksellä Kurskiin vietiin huomiota pois tulevalta operaatiolta rintaman muissa osissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan joukkojen kerrotaan jatkaneen viime päivinä etenemistään Kurskin alueella. Venäjän puolustusministeriö myöntää taisteluiden jatkuvan Vishnevkan lähellä, joka sijaitsee noin 14 kilometrin päässä rajasta.

Alueelle on siirretty sekalaisia venäläisjoukkoja, kuten laivaston 155. ja 810. jalkaväkiprikaatien alaisia yksiköitä. Ukraina on tuhonnut ilmaiskuilla Seim-joen ylittäviä siltoja, mikä voi uhata alueelle sijoitettujen venäläisjoukkojen huoltoa.

Sotaa seuraavat venäläiset bloggaajat ovat sinnikkäästi väittäneet Ukrainan suunnittelevan hyökkäystä rintaman muissa osissa. Puheita ukrainalaisten hyökkäysaikeista on toistettu myös valtion propagandassa.

Ukrainan väitetään siirtäneen joukkoja etelään Zaporizzjan alueella tehtävää iskua varten. Alueella käytiin kiivaita taisteluita viime kesän vastahyökkäyksen yhteydessä.

– Venäläisten tarkkailijoiden parissa suosittu teoria on, että Ukrainan hyökkäys Kurskiin oli vain harhautus, venäläistoimittaja Leonid Ragozin kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Ukraina onnistui peittämään Kurskin operaation valmistelut osittain sillä, että asevoimien kerrottiin valmistautuvan Venäjän hyökkäykseen Sumyn alueelle. Nämä joukot ylittivät rajan 6. elokuuta ja yllättivät venäläisjoukot täysin.

– Tällä kertaa on epäselvää, kuka hämää ja ketä, Ragozin pohtii.

LUE MYÖS:
Poliisiasema tutkittiin Kurskissa – tämä havainto yllätti (VU 20.8.2024)
Moskovan sotakone hakkaa punaisella: Onko sodan asetelma kääntymässä? (VU 19.8.2024)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)