Verkkouutiset

Norjalaistukikohdan kriittisiä kaapeleita katkottiin keväällä. LEHTIKUVA / RONI LEHTI

Norjan tukikohdan kaapeli katkaistiin – Pekka Toverilta suorat sanat

Europarlamentaarikon mukaan tapauksiin tulisi reagoida muutenkin kuin voivottelemalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Länsimaiden kohdistuviin hybridihyökkäyksiin tulisi reagoida vahvemmin, arvioi kokoomuksen europarlamentaarikko, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri X-viestissään.

Toveri viittaa viime huhtikuussa havaittuun sabotaasitapaukseen, jossa Norjan ilmavoimien Evenesissä sijaitsevaan tukikohtaan kulkeva kriittinen kaapeli oli katkaistu tahallisesti. Tukikohdassa säilytetään muun muassa kaikkia Norjan Poseidon-8 -tiedustelulentokoneita, joita käytetään Barentsinmeren alueen valvomiseen. Lisäksi tukikohtaa käyttävät maan F-35 hävittäjät.

Pelkät sanalliset reaktiot eivät Toverin mukaan tällaisissa tapauksissa riitä.

– Näiden lisääntymisestä on tainnut olla aiemminkin jo puhetta. Ei lopu ennen kuin näihin vastataan muutenkin kuin voivottelemalla, Toveri tiivistää.

Europarlamentaarikko kommentoi samassa hengessä Saksassa kuluvalla esillä ollutta tapausta, jossa tuntomerkeiltään venäläiseltä Orlan 10 -lennokilta vaikuttavien laitteiden oli havaittu lentävän muun muassa ydinvoimalan ja LNG-terminaalin yläpuolella.

Toveri huomauttaa, että drooneilla tuskin saadaan kerättyä sellaista tietoa, jota ei saataisi kerättyä myös vähemmän huomiota herättävimmillä tavoilla. Kyse onkin hänen arvion mukaansa lähinnä voimannäytöstä.

– Eikä lopu ennen kuin ne otetaan alas voimatoimin, Toveri tiivistää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)