Verkkouutiset

Suomi on hankkinut Israelista Daavidin linko -ilmapuolustusjärjestelmän. Kuvituskuva. Wikimedia Commons / IDF Spokesperson's Unit

Suurlähettiläs Ylelle: Suomen ja Israelin väliset suhteet edelleen hyvät

Israelin-suurlähettilään mukaan tulitauko ja panttivankien vapautus olisi merkittävä askel Gazan tilanteen rauhoittamisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Israelin-suurlähettiläs Nina Nordströmin mukaan maiden kahdenväliset suhteet ovat hyvät, uutisoi Yle.

– Tietysti Suomi on hyvin vahvasti sitä mieltä, että nyt on saatava tulitauko ja lopetettava sellaiset toimet, jotka johtavat siviilien kärsimykseen, Nordström sanoo.

Suurlähettilään mukaan Suomi rahoittaa humanitaarista työtä Gazassa sekä ottaa jatkuvasti kantaa alueen tapahtumiin sekä itsenäisesti että osana EU:ta.

Suomi on Gazan sodan aikana antanut lausuntoja, joissa se on sanonut tukevansa kahden valtion mallia, mutta Suomi aikoo ulkoministeri Elina Valtosen (kok.) mukaan tehdä näin vasta sitten, kun kahden valtion malli toteutuu kestävän rauhanprosessin myötä.

Nordströmin mukaan kestävä rauhanprosessi vaatii myös palestiinalaisia.

– Käynnissä oleva sota nykyisessä muodossaan sai alkunsa Hamasin hyökkäyksestä 7. lokakuuta. Se on se todellisuus, jossa Israel nyt elää. Luottamusta on molemmin puolin aiempaa vähemmän.

– Kunhan ensiksi saataisiin aikaiseksi tulitauko ja panttivankien vapautus. Se olisi jo merkittävä askel kohti jotain seuraavaa. En kuitenkaan ole kovin optimistinen sen suhteen, että Lähi-itään kovin nopeasti saataisiin mitään uudenlaista tilannetta.

Mitä Suomen ja Israelin väliseen asekauppaan tulee, Nordström huomauttaa, ettei Suomi vie aseita Israeliin, vaikka hankkikin maasta yli 300 miljoonaa euroa maksavan ilmapuolustusjärjestelmän.

Kyse on pitkäaikaisista ja hallituskaudet ylittävistä hankinnoista, jotka tehdään aina Suomen etu edellä. Jotkut israelilaiset tuotteet ovat olleet siinä parhaita, Nordström toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)