Verkkouutiset

Sähköpotkulautailijoita myöhään illalla Helsingissä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Poliisi ryhtyi tehovalvomaan potkulautoja – tulokset puhuvat karua kieltä

Alle viikossa lautailijoille kertyi 762 liikennevirhemaksua ja 106 sakkoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisi on kuluvan viikon aikana tehovalvonut sähköpotkulautoja. Tänä aikana liikennevirhemaksuja ja sakkoja on kertynyt sähköpotkulautakuskeille lähes tuhat. Asiasta kertoo Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallio X-viestipalvelussa.

Kallion mukaan määrättyjen sanktioiden määrä on ollut ”melkoinen”.

– Kertoo omaa karua kieltään siitä paljonko puututtavaa löytyy, Kallio toteaa.

Maanantain ja lauantain välillä yleisin rike oli jalkakäytävällä ajaminen, josta poliisi määräsi yhteensä 574 liikennevirhemaksua ja 22 sakkoa. Matkustajien kuljettamisesta liikennevirhemaksun taas sai 147 lautailijaa, sakon 18 lautailijaa.

Liikennevirhemaksu on 40 euron suuruinen hallinnollinen seuraamus, joka määrätään liikennevalvonnassa vähäisistä rikkomuksista. Sakkoa sen sijaan saa vakavimmista rikkomuksista.

Punaisia päin ajoi yhteensä 58 lautailijaa, joista kaikille määrättiin sakkoa. Suojatiesääntöä jätti noudattamatta kaksi lautailijaa, joista toinen sai sakon ja toinen liikennevirhemaksun.

Tilastojen mukaan useilla potkulautoilijoilla oli myös vaikeuksia yksisuuntaisten väylien noudattamisessa. Yksisuuntaista pyöräkaistaa väärään suuntaan ajamisesta määrättiin 30 liikennevirhemaksua ja kolme sakkoa, ajokaistalla väärään suuntaan ajamisesta taas 10 liikennevirhemaksua ja kaksi sakkoa.

Viritettyjä potkulautoja havaittiin yhteensä seitsemän kappaletta. Päihtyneenä ajamisesta seitsemän henkilöä sai myös sakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Yhteensä tehovalvonnan aikana määrättiin siis maanantaista lauantaihin 762 liikennevirhemaksua ja 106 sakkoa.

Kallion mukaan sähköpotkulaudat eivät itsessään olisi ongelma, mikäli liikennesääntöjä noudatettaisiin.

– Ongelma on kuitenkin siinä, että sääntöjä ei noudateta, Kallio harmittelee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)