Vladimir Putin. AFP / LEHTIKUVA / SERGEI KARPUKHIN

Vladimir Putin kehuu Venäjän lehdistönvapautta

Diktaattorin mukaan median vapaus on taattu Venäjän perustuslaissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Media saa toimia Venäjällä vapaasti, kunhan se noudattaa lakeja, Venäjän diktaattori Vladimir Putin sanoo.

Putinilta kysyttiin tiedotusvälineiden tilasta mongolialaisen Onodorin haastattelussa. Asiasta kertoo venäläislehti Kommersant.

Mongolialaistoimittajat kysyivät propagandajutun mukaan Putinilta lehdistönvapaudesta ja huomauttivat, että Venäjä on kieltänyt joidenkin medioiden toiminnan, mutta ”länsi on samaan aikaan estänyt perinteisten venäläismedioiden toiminnan ja kieltänyt ne sosiaalisesta mediasta”. Putinilta kysyttiin myös siitä, miten ”tasapainotella kansallisen turvallisuuden ja lehdistönvapauden välillä”.

Vladimir Putinin mukaan lähes kaikki länsimaat estävät venäläisten toimittajien toimintaa. Hän kuvasi Venäjän medioiden kohtaavan suoranaista ”digitaalista sensuuria”. Putin valitti myös, kuinka venäläisiä kirjeenvaihtajia leimataan hänen mielestään Kremlin propagandisteiksi.

– Tämä tietysti sotii sananvapauden ja vapaan tiedonvälityksen demokraattisia periaatteita vastaan, vaikka ainoa asia, mitä meidän mediamme tekee, on esittää vakuuttavasti venäläinen näkökulma nykyisiin ongelmiin ja maailmalla käynnissä oleviin tapahtumiin, Vladimir Putin muotoili.

– Media on vapaata Venäjällä. Tämä on taattu vahvasti perustuslaissamme. Olemme vakuuttuneita moniäänisyyden ja avoimuuden tarpeesta tiedonvälityksessä, Putin sanoi.

Todellisuudessa median toimintavapaus on kavennettu Venäjällä lähes olemattomaksi. Viimeistenkin vapauden rippeiden voidaan katsoa kadonneen sen jälkeen, kun Venäjä aloitti suurhyökkäyksensä Ukrainaan helmikuussa 2022. Lähes kaikki itsenäiset venäläismediat on joko kielletty tai julistettu ”vieraan vallan agentiksi” tai ”ei-toivotuiksi toimijoiksi”. Moskovan linjaa myötäilevä media on puolestaan tiukan sensuurin piirissä. Ulkomailla toimivat Venäjän valtiolliset mediat toimivat käytännössä Moskovan äänitorvina.

Venäjä on Toimittajat ilman rajoja järjestön median vapautta mittaavassa indeksissä vasta sijalla 162. Listalla on 180 maata.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)