Verkkouutiset

Jalankulkijoita Helsingissä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

On aika opettaa, että kaikki työkykyiset käyvät töissä

BLOGI

Kirjoittajan mukaan hyvinvointivaltiota ja tuloverotusta on uudistettava.
Picture of Sture Fjäder
Sture Fjäder
Sture Fjäder on pitkän linjan työmarkkinajohtaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen hyvinvointiyhteiskuntaa ja tuloverotusta pitää uudistaa ja kokoomuksen on oltava se voima, joka tämän tekee. Puolueen on tehtävä radikaali uusi ohjelma eduskuntavaaleihin 2027.

Finanssikriisi alkoi 2008 ja pisti kaikki maat polvilleen, myös Suomen. Silloin valtionvelkaa oli 55 miljardia, vuoden 2024 heinäkuussa se oli 168 miljardia. Olemme siis olleet mukana kolminkertaistamassa valtionvelkaa 15 vuodessa. Kokoomuksena olemme olleet hallituksessa paitsi 2019-2023. Bruttokansantuotteen (BKT) kasvua ei ole ollut sitten 2009, BKT per capita on ihan samalla tasolla kuin 2009. Olemmeko onnistuneet politiikassamme? Tiedän että Suomessa on aina monipuoluehallituksia. Kaipaan silti kirkkaampaa visiota mitä tulevaisuudesta haluamme.

Veropolitiikasta. On aika uudistaa Suomen tuloverotusta, reippaasti. On väärin että työntekoa ja osaamista verotetaan todella kireästi. Olemme tässäkin valitettavasti maailman parhaita. Näin ei voi jatkua. Tuloverotusta on alennettava 5–10 prosenttia, jotta edes päästään kilpailijamaiden tasolle.

Tietenkin kansa huutaa, että miten se hyvinvointiyhteiskunta. No juuri tämän takia hyvinvointiyhteiskuntaa pitää pienentää, perata ja uudistaa. On aika opettaa, että kaikki työikäiset ja -kykyiset ihmiset käyvät töissä. Ihmisten pitää itse kantaa vastuuta, valtioriippuvuutta pitää vähentää.

Kuulun niihin kokoomuslaisiin jotka eivät koskaan esitä veronkorotuksia, päinvastoin tarvitsemme vähemmän ja laajempia verokantoja. Sen takia en ymmärrä, että oikeistohallitus nyt nostaa arvonlisäveroa ja jättää kahden ylimmän tuloveroportaan indeksikorjausten ulkopuolelle. Hehän ovat kokoomuksen ydinkannattajia. Jos perustelu on se, että heidänkin pitää osallistua talkoisiin, niin se on väärä argumentti. Nämä ihmiset maksavat jo ylikireää verotusta ja muodostavat pienen vähemmistön kaikista veronmaksajista, mutta maksavat reippaasti yli puolet kaikista tuloveroista.

Kokoomuksen on kirkastettava veropolitiikkaansa ja määriteltävä hyvinvointiyhteiskuntta ihan uudestaan. Esitän, että puolueeni aloittaa sellaisen ohjelmatyön. Tarvitsemme yhteiskunnan täydellisen uudistumisen, ja kokoomuksen pitää tässä olla se johtava voima. Jos näin ei käy, luulenpa että Suomeen syntyy ihan uusi oikeistolainen puolue uskottavalla ohjelmalla, joka on todellinen kilpailija puolueellemme. Sitähän emme halua. On siis aika ryhdyttävä töihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
› Uutissyöte aiheesta
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)